Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 6.2.2023 13:54
Policija je potrdila, da je v včerajšnjem spopadu umrl 26-letni fant iz območja Mestne občine Murska Sobota. Kaj so še razkrili?

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so pred nekaj trenutki stopili pred novinarje in znova pojasnili, da so bili včeraj, ob 18.30, obveščeni o sumu kaznivega dejanja zoper življenje in telo na območju centra Murske Sobote, v katerem je bila med pretepom poškodovana ena oseba.

Moški, ki je bil huje poškodovan, je kmalu zatem zaradi poškodb na kraju umrl. Policisti in kriminalisti so kraj takoj zavarovali in pričeli z izvajanjem prvih nujnih ukrepov za izsleditev storilca.

Drugega udeleženca obračuna so izsledili kmalu za tem: »Malo pred 19. uro je bil v Murski Soboti izsleden drugi udeleženec, ki je bil zaradi poškodb odpeljan v bolnišnico.«

Po prvih informacijah je osumljenec 48-letni državljan Bosne in Hercegovine, ki začasno biva na območju Slovenije. 

Policija: Motiv ni znan

Po doslej znanih obvestilih je osumljenec v stanovanjskem bloku na Slomškovi ulici z ostrim predmetom huje poškodoval 26-letnega oškodovanca, nato pa je s kraja peš pobegnil. 

Moški z območja Upravne enote Murska Sobota je bil huje poškodovan in je kmalu za tem zaradi poškodb na kraju umrl.

Policisti in kriminalisti so kraj takoj zavarovali in začeli z iskanjem storilca, ki je bil po izsleditvi zaradi poškodb odpeljan v bolnišnico. Ogleda kraja dejanja sta se udeležili preiskovalna sodnica in državna tožilka.

»Motiv za dejanje doslej ni znan, intenzivna kriminalistična preiskava še traja, policija še vedno zbira obvestila o vseh okoliščinah,« je dejala Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Murska Sobota.

48-letnega osumljenega še niso obravnavali za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja.

Prva smrtna žrtev 26-letnik iz območja Mestne občine Murska Sobota

Kot smo danes dopoldne že razkrili na Sobotainfo, je 26-letni fant, ki je izgubil življenje, iz območja Mestne občine Murska Sobota.

Govorice so, da naj bi do spora prišlo v pekarni, posredi pa naj bi bile celo droge. Policija nobene od te informacij doslej ni potrdila.

Kakšno je zdravstveno stanje drugega udeleženega v krvavem obračunu?

Čeprav so danes po Murski Soboti zaokrožile govorice, da je umrl tudi drugi udeleženec v pretepu, to ne drži, je za Sobotainfo potrdila policija.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota je bil 48-letnik obravnavan v urgentnem centru, so potrdili v bolnišnici in dodali: »Izkazale so se potrebe po nadaljnjem zdravljenju, zato je bil po stabilizaciji zdravstvenega stanja prepeljan v Univerzitetni klinični center Maribor.«

Za več informacij smo se obrnili tudi na Univerzitetni klinični center Maribor, kjer pa so nam odvrnili le, da nam na podlagi zakona o pacientovih pravicah in zakona o varovanju osebnih podatkov tovrstnih podatkov ne morejo posredovati.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice