Slika je simbolična (foto: Oskar Neuvirt).
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 19.1.2023 08:07
Policijska uprava Ljubljana poroča o dogajanju v preteklih štiriindvajsetih urah.

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 526 klicev, 185 za posredovanje v interventnih dogodkih. 

Od tega se jih je 51 nanašalo na kriminaliteto, 39 na javni red in mir ter 77 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali šest tatvin, 14 vlomov (v devetih primerih je ostalo pri poskusu) in šest primerov poškodovanja tuje stvari.

Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 27 prometnih nesreč z materialno škodo in štiri nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali devetkrat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in štirikrat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil razno baterijsko in drugo ročno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil visokotlačni čistilec. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v kiosk in odtujil cigarete, po vlomu pa je notranjost namerno zažgal. Povzročil je za okoli 3000 evrov škode.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v kiosk in odtujil menjalnino in alkoholne pijače. Lastnika je oškodoval za okoli 2000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder so odtujili več orodja, gorivo in tiskalnik. Povzročili so za okoli 4000 evrov škode.

Prometne nesreče

V naselju Brnica se je včeraj, okoli 15. ure, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila  udeležena voznik osebnega vozila in pešec. 

Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost pešcu na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec huje telesno poškodoval.

Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Celje, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Na Leskoškovi cesti v Ljubljani se je včeraj, okoli 19. ure, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. 

Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica nepravilno polkrožno obračala in trčila v vozilo na nasprotnem voznem pasu. Pri tem so se lažje telesno poškodovali trije potniki v vozilu udeleženca. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Na Barjanski cesti v Ljubljani se je včeraj, okoli 7. ure, zgodila prometna nesreča, v  kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. 

Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik odvzel prednost pešcu na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice