Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 14.3.2022 09:42
Ljubljanski policisti so se v preteklem dnevu ukvarjali z vlomilci, ki so iz kleti odtujili kolesa, televizijo, fotoaparat in orodje. Ob tem so posredovali v dveh prometnih nesrečah z udeležbo motorista.

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 156 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 35 nanašalo na kriminaliteto, 27 na javni red in mir, ter 40 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali štiri tatvine, štiri vlome in primer poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali osem prometnih nesreč z materialno škodo in tri nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli tri vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali osemkrat na javnem kraju in trikrat v zasebnem prostoru.

Nepridipravi ukradli kolesa, televizijo, fotoaparat in orodje

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško treking kolo znamke Nakamura. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov. 

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil cestno kolo in gorsko kolo znamk Specialized ter več drugih predmetov. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov. 

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško kolo znamke Specialized, televizijski sprejemnik in fotoaparat. Lastnika je oškodoval za okoli 2000 evrov. 

V Mostah je bilo vlomljeno v novogradnjo od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 5500 evrov škode.

Motorist padel zaradi neprilagojene hitrosti 

Včeraj, nekaj po 12. uri se je na cesti na Kurešček zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik motornega kolesa, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel. 

Pri tem se je potnica na motorju lažje telesno poškodovala. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pokazal 0,45 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. 

Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Voznica odvzela prednost motoristu, prišlo do trčenja

Včeraj, okoli 9. ure se je cesti med Vrhniko in Logatcem pri odcepu za Strmco zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist. 

Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri odvzela prednost motoristu. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. 

V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri voznici pokazal 0,32 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Previdno in še posebej pazljivo z motorjem

Ker se bo počasi začela motoristična sezona, policisti opozarjajo, da na cesto počasi in previdno, postopoma pridobite motoristično kondicijo, še prej pa preverite tehnično brezhibnost motorja. 

Kot pravijo, se moramo zavedati, da za varnost največ lahko naredimo sami. Z odgovorno vožnjo, upoštevanjem vseh predpisov in s tem da smo na cesti vselej zbrani, previdni in posebej pazljivi.

»Poleg ustrezne priprave na sezono je to ključno za našo varnost. S prehitro ali kakšno drugo nevarno vožnjo lahko hitro pride do posledic, ki si jih ne želi nihče,« še sporočajo ljubljanski policisti. 

Starejše novice