Slika je simbolična.
Ustvarjeno dne
Pet, 25.11.2022 08:17
Policijska uprava Ljubljana poroča o dogajanju v preteklih štiriindvajsetih urah.

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno-komunikacijski center prejel 660 klicev, 184 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 43 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir ter 73 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali pet tatvin, pet vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in tri primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 30 prometnih nesreč z materialno škodo, štiri nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Kar 13 kršitev javnega reda in miru

Glede javnega reda in miru so intervenirali kar 13-krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in dvakrat v zasebnem prostoru.

Odtujil gorski kolesi, latniku povzročil okoli štiri tisoč evrov škode

V okolici Domžal je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

V okolici Domžal je neznani storilec vlomil v klet in odtujil gorski kolesi Cube, visokotlačni čistilec in električni vrtalnik.

Lastnika je oškodoval za okoli 4000 evrov.

Voznik odvzel prednost pešcu

Na Moskovski ulici v Ljubljani se je včeraj, okoli 12.30, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. 

Pri  tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Starejše novice