Vir: Facebook, PU Kranj.
Profile picture for user rebeka krasovec Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Pon, 22.2.2021 08:52
Pretekli teden se je ob boljši epidemiološki sliki sprostila večina ukrepov. Za nami je prvi vikend po umiku omejitev in policija je izvajala poostren nadzor nad spoštovanjem odlokov, namenjenih zajezitvi epidemije po vsej državi.

Gorenjski policisti so preko vikenda, od petka do nedelje, izreki 23 opozoril zaradi nespoštovanja odlokov. Velika večina ljudi uporablja maske, kjer je gneča pa lahko prihaja do zmanjšanja medsebojne razdalje, kar je z vidika širjenja bolezni lahko problematično.

Med drugim so policisti izvajali nadzor v gorah, kjer so razmere nevarne, možnost snežnih plazov pa velika. Pri preventivi v gorah je bilo mogoče zaznati nekaj tveganega vedenja na območjih, ki so potencialno nevarna za snežne plazove, in pri opremi posameznikov, ki je v enem primeru tudi prispevala svoj delež k poškodbi planinca pri Martuljških slapovih, so sporočili s Policijske uprave Kranj. 

Policija še naprej poziva k doslednemu upoštevanju veljavnih ukrepov (nošenje mask, medsebojna razdalja, prepoved druženja, …), ki prispevajo k temu, da se epidemija in z njo omejitve, čim prej zaključijo.

Starejše novice