Fotografija je simbolična. (Foto: Bobo)
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 15.6.2021 15:58
Na območju Slovenskih Konjic je v soboto prišlo do brutalnega ropa, v katerem so storilci zavezali lastnika in lastnico hiše ter njuno 18-letno hčer. Starejša hči je razkrila podrobnosti napada.

Štirje zamaskirani storilci so v soboto, okoli 22. ure, na terasi ob stanovanjski hiši v majhnem zaselku Zabork v občini Zreče napadli lastnika in lastnico, ju zvezali ter nato zvezali še njuno hčer, ki je prišla iz stanovanjske hiše. 

Storilci so od lastnikov zahtevali denar. Preiskali so celotno stanovanjsko hišo ter ukradli gotovino in par kosov zlatnine. Lastnika so storilci ob tem hudo poškodovali, so sporočili iz Policijske uprave Celje. 

Zvezali so jih in po njih tolkli s kladivom

Starejša hči, ki sicer živi drugje, je za Planet TV razkrila podrobnosti ropa. Napadalci so po njenem pričevanju zvezali očeta, mati in sestro ter po njih tolkli s kladivom. Lastnik hiše naj bi v napadu utrpel počeno lobanjo in dve zlomljeni rebri.

»Sestra ima poškodovano glavo in zapestje. Prav tako mami,« je razrila hči Doroteja Kotnik.

Roparji so dodobra razmetali vso hišo, družino pa zaklenili v kurilnico. Ko so ti ocenili, da je nevarnost mimo, so poklicali policijo. 

»Ko gledaš prizore, krvave mlake, kot da si v kakem filmu, ne moreš dojeti, da se to dogaja tebi, tvojim staršem, da se je to v resnici zgodilo. Ko beremo v medijih o ropih, umoru, si ne znaš tega predstavljati, dokler tega sam ne doživiš,« je za Planet TV še povedala hčerka in pokazala stene kurilnice, kjer so še vedno vidni ostanki krvi. 

Ista družina že večkrat tarča napadalcev? 

Na vprašanje, ali se je kaj podobnega pri njih že zgodilo, Kotnikova ni želela odgovoriti. Bolj zgovorni so bili sovaščani majhnega zaselka na Savinjskem, ki so povedali, da se to pri isti družini ni zgodilo prvič. 

Po neuradnih informacijah Planet TV bi bil motiv storilcev lahko povezan z maščevanjem oziroma s spori iz preteklosti.

Starejše novice