Miro Majcen visoko nad tlemi pred nekaj dnevi (foto: Facebook).
Ustvarjeno dne
Pon, 21.6.2021 13:46
Miro Majcen je bil udeležen v letaski nesreči na Češkem, v kateri je umrl pilot letala.

Šokantna novica je danes zaokrožila po medijih. Priznani fotograf in ljubiteljski pilot Miro Majcen se je težko poškodoval v letalski nesreči, ki se je zgodila na Češkem.

Majcen je bil eden uradnih fotografov letalskega mitinga na Poljskem, od koder se je v nedeljo z letalom T28B Trojan vračal v avstrijsko bazo v bližini Salzburga.

S pilotom sta iz neznanega razloga strmoglavila v gozd v bližini češke vasi Jickovice. Letalo se je ob padcu razletelo in zagorelo, poročajo češki mediji. Še dobro uro pred nesrečo je objavil video iz letala preko aplikacije Facebook live.

54-letni pilot Reiner Steinberger je do prihoda reševalcev umrl na kraju nesreče, težko poškodovanega Majcna pa so s helikopterjem prepeljali v univerzitetno bolnišnico Kralowske Vinohrady.

Letalo T28B Trojan, ki so jih začeli izdelovati leta 1949, je bilo del flote The Flying Bulls, s katerimi od leta 1999 nastopajo na letalskih mitingih.

T28B Trojan, s katerim se je zgodila tragična nesreča (foto: The Flying Bulls).

Majcen je prav tako licencirani pilot, ki je opravljal izpite za pilota civilnih potniških letal.

Glasbeni entuzijast je stalni sodelavec portala 24ur.com, glasbeni navdušenci pa ga poznajo kot dolgoletnega koncertnega fotografa. Trenutno je njegovo stanje stabilno.

Prizorišče nesreče. Letalo naj bi se iz neznanega vzroka prepolovilo in ob padcu zagorelo. foto: Češka policija
V toplozračnem balonu nekje nad Slovenijo (foto: Facebook).

Starejše novice