Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Pon, 6.6.2022 11:31
Včeraj zvečer so si lahko navdušenci nad impro ligo v Klubu Cankarjevega doma ogledali letošnji finale, kjer so se pomerili improvizatorji in improvizatorke skupin SNiG in Impro Ljubljana.

Na nedeljski večer sta razprodano dvorano v Cankarjevem domu napolnila smeh in burno ploskanje, ki sta ju iz občinstva zvabila finalista 22. impro tekme oziroma finala Impro lige.

Letošnjega državnega tekmovanja gledaliških skupin se je udeležilo sedem impro ekip iz vse Slovenije, oder zaključnega srečanja pa sta zavzeli skupini SNiG in Impro Ljubljana

Gledalce je že v samem uvodu odlično ogrel moderator Jošt Cafuta Maček, ki je s svojim sproščenim in zabavnim nastopom poskrbel za dobro motivirano in vživeto publiko vse do konca večera. 

Iskriva, močna in zgodb polna atmosfera

V finale uvrščeni skupini sta hitro pokazali svoje improvizacijske in igralske sposobnosti, bolj kot to pa je do izraza prišla njuna energija, saj je zmagovalni skupini SNiG vseskozi tekmo uspelo ohranjati enotnost in živahnost znotraj ekipe, kar je ustvarilo iskrivo, močno in zgodb polno atmosfero, medtem ko je drugouvrščeni ekipi Impro Ljubljana že od začetka nekoliko manjkalo zagona.

SNiG, katere štirje člani so za poenotenega duha poskrbeli že s svojim videzom, saj so bili vsi oblečeni v bele srajce in črne hlače, je svoje tekmece nadvladala z neverjetno sposobnostjo vživljanja v katero koli situacijo in sproščenim predajanjem vlogam, ki so jim bile dodeljene.

Zdelo se je skoraj nemogoče, da prizorov, ki so jim bili naključno dodeljeni s strani publike, nasprotne skupine in moderatorja, niso vadili že vnaprej, tako samozavestno so se odzivali na vse izzive. 

Motivi trpljenja, nekorektnih odnosov in bolečine

Impro Ljubljana, na drugi strani, je delovala bolj amatersko in večji aplavz kot je požela SNiG, bolj se je zdelo, da izgubljajo energijo pri lastnem nastopu. Njihove igralske sposobnosti so bile mnogo manj izdelane, ekipni duh pa je izdajal distanco med njenimi šestimi člani. 

Razlog za hladnejši odziv občinstva se je skrival tudi v tematiki, katere rdečo nit se je dalo hitro razbrati: medtem ko je SNiG posegala proti obče znanim in prijetnim šalam, je Impro Ljubljana svoje izzive ovijala v temnejše obarvan humor, kjer so se pojavljali prevladujoči motivi trpljenja, nekorektnih odnosov, bolečine, pa tudi vere in smrti. 

V letošnji sezoni Impro lige so sodelovale skupine Banda Ferdamana, Brand new, Improholics, Impro Ljubljana, Ljušt, Mali pok in SNiG. SNiG je zavzela prvo mesto, Impro Ljubljna pa drugo, kar so določili tako gledalci kot sodnika Urša Strehar Benčina in Jošt Jesenovec. Za spremljevalno glasbo je tekom večera skrbel Urh Mlakar.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice