Vir: Arhiv Mestne občine Ljubljana / Odprtje Pionirskega teatra, Foto: Nik Rovan
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Tor, 27.9.2022 20:00
Pionirski dom je ustvaril Pionirski teater – prostor za ustvarjanje.

Z novim šolskim letom se odpira Pionirski teater, ki bo namenjen prekarnim delavcem in samostojnim ustvarjalcem vseh žanrov umetniškega ustvarjanja.

Pionirski dom si je zadal poslanstvo, da želi, poleg ukvarjanja z matičnimi dejavnostmi, nagovoriti mlade vrhunske profesionalne ustvarjalce, jih povezati in jim nuditi prostor, kjer lahko raziskujejo, ustvarjajo ter svojo umetnost predstavijo gledalcem.

»Zato smo se v Pionirskem domu odločili za ustanovitev Pionirskega teatra, ki bo namenjen prekarnim delavcem in samostojnim ustvarjalcem vseh žanrov umetniškega ustvarjanja,« so pojasnili na svoji spletni strani.

Za ustvarjalce vseh starosti

Umetniško vodstvo Pionirskega teatra je prevzel dramski igralec Tadej Pišek.

Novo nastali teater bo privabljal samostojne ustvarjalce vseh starosti, ki so zaradi »kulturni nenaklonjenih razmer ostali brez možnosti promoviranja lastnih nastopov in najema dvorane«.

Vizija, ki jo imajo za Pionirski teater, je združevanje različnih vrhunskih profesionalnih umetniških ustvarjalcev, ki bodo skupaj sestavili pester in žanrsko raznolik program, namenjen širši publiki.

Vse oblike umetnosti

Uprizoriti želijo vse od koncertov, stand-up predstav, gledaliških predstav pa do komedij, plesnih predstav in drugih oblik umetnosti. 

»Zaradi raznolikosti programa bomo publiki predstavili tudi dogodke, žanre in umetnike, kijih morda drugače ne bi opazili in tako širili njihov umetniški pregled in vzpodbujali odprto, kritično mišljenje.«

Abonma bo zajemal različno ponudbo: gledališko, koncertno, plesno in »lahkotnejšo« produkcijo. Oblikovali bodo tudi otroške predstave in delavnice.

Starejše novice