Vir: Mestna občina Ljubljana
Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Tor, 21.9.2021 15:24
Filmski festival ZOOM, ki postaja vedno bolj odmeven med mladimi filmskimi ustvarjalci iz Slovenije in sveta, bo letos potekal v okviru projekta Ustvarjalne Evrope LIBERTY/SVODOBNI.

V Pionirskem domu se je danes začel že 15. mednarodni filmski festival ZOOM, na katerem bodo mladi podali svoj pogled in refleksijo sveta, ki nas obdaja.

Mednarodni filmski festival Zoom je namenjen spodbujanju in izobraževanju mladih na področju filmskega ustvarjanja. Festival nudi redko priložnost otrokom in mladostnikom, da se tudi v mednarodnem okviru z lastnim filmskim jezikom predstavijo vrstnikom.

Filmski festival bo potekal od 21. septembra do 23. septembra

Tekmovalni program 

Tekmovalni program je sestavljen iz slovenske in mednarodne produkcije. V tekmovalnem programu bodo prikazali najboljše filme, ki jih izbere selektor festivala.

Filmi bodo razdeljeni v dve starostni kategoriji. V otroško kategorijo bodo spadali avtorji do 14. leta starosti, v mladinsko kategorijo pa avtorji do 19. leta starosti. 

V sklopu festivala bodo potekale tudi brezplačne delavnice režije, scenarija in igre, ki jih bodo v tandemu vodili mladi slovenski in srbski filmski ustvarjalci: Živa Selan, Áron Horváth, Erika Kum, Milica Spasojević, Hristina Mitić in Nikola Voštinić

Prejeli kar 350 filmov

V Pionirskem domu so letos prek razpisa prejeli kar 350 filmov, ki so ustrezali kriterijem festivala, selektorji ZOOM festivala Vid Hajnšek, Petra Gajžler in Marina Katalenić pa so v tekmovalni program uvrstili 56 filmov.

Festival so začinili s pomembno novostjo: študentskim programom, ki se bo potekal izven tekmovalnega programa. 

Starejše novice