Ustvarjeno dne
Pon, 22.2.2021 06:00
Počitnice za učence osrednjeslovenske in drugih zahodnih regij Slovenije se začenjajo, regije so odprte, na ljubljanskem gradu pa v tem tednu ponujajo zanimive vsebine po spletu in v živo.

Ta teden se začenjajo počitnice za učence zahodnega dela Slovenijo, vključno z osrednjeslovensko regijo. Ljubljanski grad je pripravil dodatne vsebine za tiste, ki se boste prihajajoče dni pomudili v Ljubljani. Če ne, ponujajo možnost ogleda vsebin tudi prek spleta.

Večina vsebin v živo  

Če si želite pustolovščine, lahko otroke in njihove prijatelje pripeljete na Grajski pobeg, izvirno pustolovščino reševanja zmaja. Če vas zanimata slovenska in ljubljanska zgodovina, vas na gradu zmeraj čaka razstava Slovenska zgodovina, na voljo je tudi avdiovodenje, za kar se morate najaviti, velikost skupine pa je omejena na 20 ljudi. Na ljubitelje zgodb čaka osrednja tematska razstava iz leta 2020 Za devetimi gorami, posvečena slovenskemu pripovednemu izročilu. Naši predniki so si pripovedovali ogromno zgodb, ki čakajo tako na otroke kot na odrasle. 

Zgodovino gradu si lahko ogledate tudi v dvanajstminutni projekciji v Virtualnem gradu:

Spletni prenosi vsebin

Na spletu si lahko otroci ogledajo lutkovno predstavo o Frideriku, grajski podgani, ki na gradu prebiva, odkar ta stoji. 

Zgodovino gradu si lahko ogledate tudi na stalni postavitvi Kaznilnica in Grajsko orožje, na samostojno raziskovanje gradu pa se lahko odpravite s pomočjo avdiovodnika. Tudi sprehod po Grajskem griču, ki med drugim razkriva modrosti o grajski trti in vinu, lahko doživite prek mobilne aplikacije.

Za podrobnejše informacije o programu in nakup vstopnic obiščite spletno stran Ljubljanskega gradu ali se ob obisku ustavite v Info centru. Prosijo, da upoštevate omejitev števila oseb v prostoru in druga aktualna priporočila NIJZ.

Starejše novice