Vir: Facebook Indigo festival
Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Sre, 13.10.2021 13:37
V novoodprti Cukrarni bo od danes naprej potekal festival Indigo.

Indigo je festivalska platforma sodobnih tokov v umetnosti, kulturi, medijih, glasbi, filmu, gledališču, oblikovanju, ki prek načel sodelovanja, dostopnosti in prehodnosti povezuje kulturne in znanstvene ustanove z nevladnimi organizacijami in kreativnimi posamezniki.

Festival Indigo bo potekal od 13. do 15. oktobra ter 21. oktobra v Cukrarni

Svežina in neobremenjenost sta bistvenega pomena

»Indigo je nastal zaradi želje po vzpostavitvi odprte platforme sodobnih tokov v umetnosti in tudi širše v družbi; odprtega javnega prostora za srečevanja in izmenjavo mnenj, ki povezuje in daje razmislek o času, v katerem živimo.

Naša želja je tudi povezovanje z nevladnimi organizacijami in kreativnimi posamezniki, saj je za festival svežina in neobremenjenost bistvenega pomena. Festival Indigo bo letos potekal že šestič in se seli v novoodprto Cukrano, saj se njegova vsebina v veliki meri povezuje z vizijo Cukrarne,« za Ljubljanainfo razlaga Janja Buzečan

Družba brez vizije

Letošnja rdeča nit družbenokritičnega festivala Indigo je množična hipnoza.

»Masovna hipnoza je stanje, ki mu kar ne moremo ubežati. Pandemija, navlaka ideologij, družba, ki nima kompasa, osnovne orientacije. Smo v stanju družbe brez vizij.

To enigmatično stanje je privedlo do otopelosti stanja duha. Program festival bo skušal poiskati posamezna vprašanja in odgovore na današnje simptome družbe in zagat, ki smo jim priča. Čas je, da se prebudimo iz masovne hipnoze,« za Ljubljanainfo pove Janja Buzečan. 

Dogajanje festivala 

Na festivalu bodo razna predavanja, pogovori, koncerti in drugi glasbeni dogodki, sejem knjige umetnika, druženje, čeprav pod novimi pogoji.

V okviru glasbenega dela festivala se bodo predstavili: kleemar, Drone Emoji, Sujevera, Jimmy Barka Experience, DJ Božo in Sladki greh, Kali Malone, Mouse on Mars in TUUM.

Starejše novice