Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 22.2.2021 14:11
V žalno knjigo, ki so jo v spomin Đorđu Balaševiću odprli v mestni hiši, je nekaj misli zapisal župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič.

V avli Mestne občine Maribor, bo danes, 22. februarja, in jutri, 23. februarja, med 15. in 20. uro odprta žalna knjiga za pokojnega kantavtorja, pesnika, pisatelja in režiserja Đorđa Balaševića, ki je del svojega življenja preživel v Mariboru ter se vanj redno in rad vračal.

V žalno knjigo je nekaj misli zapisal župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič.

S prižigom svečk na Lentu, kjer je tudi večkrat nastopil, so se že v soboto od njega poslovili njegovi najbolj zvesti oboževalci.

Novica o njegovem prezgodnjem slovesu je sprožila cunami emocionalnih objav na družbenih omrežjih. Umrl je v novosadski bolnišnici par dni po tem, ko se je tam zglasil zaradi vnetja pljuč, kar je bila najverjetneje posledica okužbe s covidom-19.

Bojda do zadnjega ni želel zapustiti svojega doma v ulici Jovana Cvijića – v bolnišnici je pristal šele, ko se je stanje samo še slabšalo.

Še tri dni pred smrtjo naj bi se počutil bolje in se hecal z zdravniki, da »še ni čas, da v Novem Sadu dobijo ulico Đorđeta Balaševića«.

Stanje se mu je nato nepričakovano poslabšalo, novico o njegovem odhodu pa je medijem v petek potrdila hči Beba, ki je zadnja leta skrbela za poslovni vidik njegove kariere.

Starejše novice