Foto: Zavetišče za zavržene rastline
Ustvarjeno dne
Čet, 11.2.2021 10:19
Slovenski ustvarjalci so se tik pred pomladnimi prazniki združili v priložnostno odprto cvetličarno Zeleno zatočišče. Pri njih lahko naročite do okolja prijazna darila.

Trajnostna darila za trajnostno ljubezen

Ljubezen do narave in do soljudi je treba praznovati vsak dan, prebujanje pomladi pa je lepa priložnost za izkazovanje ljubezni, so ob priložnostnem odprtju trgovine zapisali okoljsko zavedni ustvarjalci Zelenega zatočišča. V trgovini lahko izbirate med lončnicami iz druge roke, voščilnicami iz papirja ljubljanskih invazivk in unikatnimi glinenimi lonci, so zapisali na spletni strani.

Pomladne praznike, kot so valentinovo, gregorjevo in dan žena, so ustvarjalci prepoznali kot odlično priložnost, da s kolekcijo trajnostnih daril opozorijo na pomanjkanje ekološke, izvirne in lokalno proizvedene cvetličarske ponudbe v prestolnici.

Ekološka umetnost

Če želite z izbiro darila za bližnje izkazati tudi čuječnost do narave in družbe, lahko letos ne kupite šopkov in novih lončnic, temveč izberete rastline, ki so jih prejšnji skrbniki zavrgli. V rastlinsko galerijo sta ustvarjalki Zavetišča za zavržene rastline – Anamari Hrup in Eva Jera Hanžek – razvrstili kolekcijo lončnic, ki so ostale brez toplega doma. Skupaj z lončnico pa v podhodu Ajdovščina čakajo še ’TEGLI’, cvetlični lonci iz reciklirane gline oblikovalca Roka Oblaka.

Za izdelavo ekoloških voščilnic z motivi zavrženih rastlin uporabljajo celulozna vlakna, narejena iz v Ljubljani nabranih invazivnih rastlin. Izdelki Zelenega zatočišča tako ponujajo edinstveno alternativo pridobivanju vlaken iz živih dreves.

V tem albumu najdete izbor trajnostnih daril, ki nas spodbujajo k skrbi do naše okolice. Tu se nahajajo male, srednje in...

Objavil/a Zavetišče za zavržene rastline / Abandoned Plants Sanctuary dne Ponedeljek, 08. februar 2021

Kako do posvojenih rastlin, voščilnic iz invazivk in teglov iz reciklirane gline?

Darila izberete na spletni strani, za naročilo in osebni prevzem pa jim morate pisati na elektronsko pošto. Voščilnice z znamkami vam ustvarjalke lahko pošljejo po pošti, če se mudi, pa jim lahko posredujete tudi posvetilo in bodo voščilo poslale vašim dragim. Darila iz kolekcije izberete v albumu.

Nov prostor, namenjen ustvarjalcem ekoloških daril in drugim entuziastom s področja trajnostnega oblikovanja in umetnosti, se je odprl lani poleti ob selitvi Zavetišča za zavržene rastline v zaraslo gradbeno jamo, laboratorij Kreker, ki nastaja v sodelovanju med ustvarjalci društva Trajna, društva ProstoRož in Društva za permakulturo Slovenije, piše na spletni strani.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice