Foto: Cankarjev dom
Ustvarjeno dne
Sre, 3.2.2021 11:17
Cankarjev dom za 8. februar napoveduje otroško e-prireditev Troglavi bajkomat in ponovitev prednovoletnega spletnega koncerta Rudija Bučarja.

Pustolovščina za otroke

Ustvarjalci Cankarjevega doma za otroke, starejše od petih let, pripravljajo Troglavi bajkomat, priljubljeno pustolovščino o prijateljstvu med dečkom in kravo. Pripoved po izboru Špele Frlic se igra s temeljnimi značilnostmi čudežne pravljice (začetki, konci, junaki, pravljična številka, čudežni pomočniki …) in preverja njeno sporočilno moč v sodobnem času. V objavi Cankarjevega doma so zapisali še, da je Bajkomat projekt, ki temelji na prepričanju, da je pripovedovanje domišljijska igra, v kateri enakovredno sodelujejo pripovedovalci in poslušalci.

Prenos zgodb, ki jih bodo uprizorili pripovedovalka in glasbena improvizatorja, bo v živo iz Kosovelove dvorane ob 17. uri. Povezava prek aplikacije Zoom bo objavljena na dan prireditve na spletni strani Cankarjevega doma.

Rudi Bučar, gost Hamo

Ob 18. uri si boste lahko na YouTubu kanalu Cankarjevega doma brezplačno ogledali ponovitev koncerta Rudija Bučarja z gostom Matevžem Šaleharjem Hamom, posnetega v živo na silvestrovo v Gallusovi dvorani. Rudi Bučar je večkratni zmagovalec festivalov, ki s svojim glasbenim ustvarjanjem že poldrugo desetletje ohranja in plemeniti istrsko kulturno dediščino, je Cankarjev dom opisal Rudija Bučarja. Rudi je vsestranski glasbenik, ki je leta 2012 uspešno končal študij jazz petja in aranžiranja na Akademiji za glasbo v Trstu. Je izjemen folk glasbenik z brezhibno glasovno interpretacijo in mojster istrske poetike. Lani je pri založbi Celinka izdal nov album Kambjale so čase. V Slovenski Istri ga imajo že za svojega trubadurja; lahko rečemo, da je postal sodobna primorska legenda, so še zapisali.

Povezava do YouTube kanala Cankarjevega doma: https://www.youtube.com/user/Cankarjevdom

Starejše novice