Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 28.4.2021 23:59
S prejšnjim tednom se je začel cikel novih koncertov, ki jih organizira Radio Si.  Vsak četrtek ob 10.00 s strehe RTV Maribor.

Na koncertih RADIO Si MAIN STAGE se bodo predstavili zmagovalci lanskega natečaja '35 years for you' in uveljavljene glasbene skupine.

Koncertni cikel je 22. aprila otvorila skupina Mi2. Naslednji so eni izmed zmagovalcev natečaja, skupina Wicked Nation. Prisluhnemo jim lahko v četrtek, 29. aprila, od 8.30 naprej.

Koncerti se predvajajo v živo na Radiu Si in preko Facebook live streama. Posnetki koncertov bodo naloženi tudi na YouTube. Vse skladbe koncerta bodo posamično posnete, kasneje jih bomo lahko slišali na radiu. 

Koncert s pogledom na Pekrsko gorco

Prizorišče koncertov je nekaj posebnega. Glasbeniki nastopajo na zunanjem odru, ki je nameščen na strehi RTV centra Maribor, s pogledom na Pekrsko gorco. V kolikor vreme ni primerno, koncerte preselijo v notranje prostore. 

»S koncerti na strehi smo želeli prirediti nekaj posebnega. To so v preteklosti počeli Rolling Stones in U2. Vsi koncerti potekajo v studiih, zakaj jih ne bi mi imeli na prostem, na strehi. Posledično, lahko povabimo večjo skupino, kot je Wicked Nation, ki bo nastopila ta četrtek,« za Mariborinfo pojasni Borut Kampuš, vodja projekta.

Main Stage tudi jeseni

Projekt Main Stage načrtujejo v dveh delih. Prvi del se bo zaključil v sredini junija, drugi se bo začel jeseni.

V prvem delu bo nastopilo pet zmagovalcev natečaja '35 years for you' in pet uveljavljenih glasbenikov. Nastopajoči zaenkrat ostajajo skrivnost. Radio Si bo vsak ponedeljek razkril četrtkovega nastopajočega.

V drugem delu bodo možnost dobili zmagovalci natečaja 'Radio SI Stand Outs 2021', ki poteka pravkar. 

Natečaj Radio Si Stand Outs 2021 je namenjen še neuveljavljenim glasbenikom. Zaradi okoliščin bodo sprejeli tudi zelo surov demo, posnet doma. Prijave zbirajo do 25. maja

Starejše novice