Foto: Bobo
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 21.5.2021 10:23
Nagrade Zlata piščal 2021 za glasbene dosežke v letu 2020 so tudi letos podelili v varnem zavetju spleta. Med prejemniki tudi pomurski glasbenik Vlado Kreslin.

Zlata piščal je slovenska strokovna glasbena nagrada, ki jo podeljuje kulturno-umetniško društvo Zlata piščal za dosežke v slovenski popularni glasbi. 

Je edina slovenska strokovna nagrada, namenjena izvajalcem in ustvarjalcem zabavne glasbe. Društvo je nagrade prvič podelilo leta 2015 za leto 2014, podelitev pa je od takrat naprej postala tradicionalna.

Vsako leto akademija, sestavljena iz različnih strokovnjakov iz glasbene in medijske industrije, preuči bero preteklega leta, predlaga nominirance in izbere nagrajence. 

Glasbeniki so zlato piščal odlično sprejeli, saj vseskozi pridobiva na ugledu in postaja referenca v biografijah glasbenikov. 

Kreslinu nagrada za življensko delo

Letos je akademija sestavljena iz strokovnjakov, ki prihajajo iz različnih strok, povezanih z glasbo, med skoraj 2000 predlogi v petih kategorijah izbrala nagrajence, ki so v ustvarjalnem letu 2020 izstopali s svojimi glasbenimi presežki.

  • album leta 2020 je postal Enkratna, neponovljiva - Okustični & Jadranka Juras.
  • naziv Izvajalec leta 2020 so prejeli Joker Out.
  • skladbo leta 2020 so posneli Dan D – Ne naredi mi tega.
  • novinci leta 2020 so postali Wckd Nation.

Akademija je Zlato piščal za življenjsko delo podelila izjemnemu glasbeniku in avtorju Vladu Kreslinu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice