Foto: osebni arhiv Zlatka Kaučiča
Profile picture for user zalastritof Zala Štritof
Ustvarjeno dne
Tor, 29.6.2021 15:14
Zlato plaketo za življenjsko delo prejme glasbenik Zlatko Kaučič.

Priznanja za življenjsko delo in izjemne dosežke na področju ljubiteljske kulture bodo pod okriljem Javnega sklada za kulturne dejavnosti podeljena v četrtek, 1. julija, ob 20. uri v Mestnem muzeju Ljubljana.

Najprestižnejšo med njimi, zlato plaketo, prejme bobnar in tolkalec Zlatko Kaučič.

»S svojo glasbeno odličnostjo in skladateljsko inventivnostjo pomembno prispeva tako k slovenski glasbeni zakladnici jazza kot tudi k prepoznavnosti Slovenije in Nove Gorice v svetovni glasbeni javnosti. S svojim znanjem, inovativnostjo in svetovljanstvom je vplival na številne generacije glasbenikov,« so med drugim sporočili s sklada za kulturne dejavnosti.

Podelili bodo tudi srebrne plakete

Poleg zlate plakete bodo podelili še štiri srebrne. Prejmejo jih Rosina Katz-Logar in Lenart Katz, predana kulturnika, ki skrbita predvsem za promocijo in ohranjanje slovenskega jezika in kulture na avstrijskem Koroškem.

Srebrno plaketo prejmejo tudi filmski ustvarjalec Franc Kopič, soustanoviteljica in predsednica Kulturnega društva nemško govorečih žena Mostovi Maribor Veronika Haring in zborovska dirigentka Helena Fojkar Zupančič.

Letošnja dobitnica zlatega znaka pa je zborovska dirigentka Jerica Bukovec.

Starejše novice