Foto: Bobo
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sre, 24.11.2021 06:51
Ena od idej v okviru urejanja območja bodočega potniškega središča v prestolnici predvideva gradnjo viadukta na Vilharjevi cesti.

Projekt, katerega namen je urediti območje križišča Vilharjeve ceste, Topniške ulice in Šmartinske ceste, je zaenkrat še v fazi idejne zasnove. 

Kot eno od možnosti povezave Vilharjeve ceste s Šmartinsko cesto se omenja tudi gradnja viadukta nad križiščem s Topniško ulico.

Zagovorniki trajnostne prometne politike so ogorčeni.

Hrup in škodljivi izpusti

Ta ideja ni zrasla na občinskem zelniku, temveč so jo občini predlagali v družbi Elea iC, ki za občino išče možnosti posodobitve cestnega obroča okoli načrtovanega potniškega centra Ljubljana.

V okviru te prenove na tem območju načrtujejo okoli 5000 novih parkirišč. Mnogi so mnenja, da imajo s tem prednost avtomobili in da takšno načrtovanje ni nič kaj trajnostno naravnano. 

»Argumenti za izgradnjo takega nadvoza so lahko samo pretočnost avtomobilskega prometa na relaciji Dunajska-Šmartinska, saj se drugje nič ne spremeni,« so denimo izpostavili na Facebook strani Prometne tegobe Ljubljane. 

Ob tem so opozorili, da je prometa že trenutno tam veliko, viadukt pa zaradi velikega števila križanj situacije ne bi izboljšal.

»Viadukt pomeni hrup, škodljive izpuste in še slabši, nevaren dostop do centra iz Bežigrada in BTC,« so opozorila Koalicije za trajnostno prometno politiko pred časom zapisali v časopisu Dnevnik.

V Focusu, društvu za sonaraven razvoj, izpostavljajo, da je to križišče eno izmed območij z najslabšo kakovostjo zraka, z viaduktom pa bi bilo na tem območju prometa še več, so zapisali na svoji spletni strani. 

Kaj pravijo na občini?

Na ljubljanski mestni občini se v povezavi z idejo odzvali precej skopo. Za Ljubljanainfo so izpostavili, da je »po idejni zasnovi ena od možnosti izvedba povezave Vilharjeve ceste s Šmartinsko cesto preko viadukta nad križiščem s Topniško ulico«.

Dodali so, da se je »v sklopu preveritve je izkazalo tudi, da je treba podvoz ceste pod železniškimi tiri urediti v širini 32 metrov«. 

Novi pasovi za avtobuse in preostali promet

Nova idejna rešitev določa štiripasovnico na celotni potezi Trg Osvobodilne fronte – Masarykova – podvoz Šmartinska, kar pomeni za vsako smer vožnje po en rumeni pas in po en pas za preostali motorni promet.

»Na celotnem območju bo v vseh smereh zagotovljeno zvezno in udobno vodenje peš in kolesarskega prometa,« še izpostavljajo na občini.  

Starejše novice