Vir: Mestna občina Ljubljana
Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Sre, 9.6.2021 06:44
Mestna občina Ljubljana prenavlja javne vrtce in tako prispeva k bolj čistemu in zelenemu okolju.

Mestna občina Ljubljana nadaljuje s prenovami javnih vrtcev. Prejšnji teden so odprli prenovljene prostore Vrtca Miškolin, enota Rjava cesta, ter Vrtca Ciciban, enota Ajda. 

Enota Rjava cesta

Enoto Rjava cesta so celovito prenovili. Uredili so novo kurilnico ter prenovili pralnico. Prenovljene prostore so opremili z novim stavbnim in ostalim pohištvom, tako da ima vrtec povsem novo notranjo in zunanjo podobo.

Hkrati so prenovili tudi igrišče. Na novo so uredili senzorno sobo, en oddelek pa spremenili v oddelek za otroke z motnjami avtističnega spektra.

Investicija je znašala 2,1 milijona evrov, od tega znaša delež energetske sanacije okoli 400.000 evrov.

Vir: Mestna občina Ljubljana

Enota Ajda

Enoto Ajda so potresno in energetsko sanirali, zamenjali dotrajano stavbno pohištvo, uredili nove igralnice, omogočili dostopnost gibalno oviranim osebam ter povezali obe stavbi z izgradnjo novega večnamenskega prostora v povezovalnem hodniku med dvema objektoma.

Na novo so uredili tudi zunanje igrišče ter zasadili drevesa. Ker je objekt na območju spomeniškega varstva, so obnovo izvedli v sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine.

Investicija je znašala 4,3 milijona evrov, od tega znaša delež energetske sanacije okoli 820.000 evrov in delež sofinanciranja investicije s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo na podlagi ZFO-1 približno 630.000 evrov.

Vir: Mestna občina Ljubljana

O prenovah

Obe prenovi sodita v okvir javno-zasebnega partnerstva Energetska obnova Ljubljane, s katerim Petrol in Resalta izvajata energetske prenove objektov v Mestni občini Ljubljana. 

Gre za že tretji sklop prenov, v okviru katerega bodo celovito energetsko obnovili 17 objektov, z delno energetsko sanacijo pa bodo povečali energetsko učinkovitost še dodatnim 10 objektom. 

Z obnovo objektov so znatno zmanjšali porabo energentov ter prispevali k bolj čistemu in zelenemu okolju v našem mestu, ohranili pa so tudi več kot 170.000 dreves.

Letos bodo zaključili tretjo fazo projekta, v okviru katere obnavljajo predvsem šole in vrtce.

S prenovami bodo dosegli 968 ton manj izpustov ogljikovega dioksida, kar predstavlja količino, ki jo letno vsrka 108 hektarjev gozda.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice