Vir: Facebook profil Kralji ulice
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Sre, 21.9.2022 11:30
Kralji ulice sporočajo, da so jim podelili laskavi naslov najboljše svetovne naslovnice 2022.

Na svetovni konferenci mednarodnega združenja ustvarjalcev cestnih časopisov, International Network of Street Papers, ki so jo organizirali v Milanu, so podelili laskavi naslov za najboljšo naslovnico 2022.

Naslov za najboljšo svetovno naslovnico letošnjega leta je bil podeljen časopisu Kralji ulice v Milanu.

Časopis Kralji ulice je prvi časopis o brezdomstvu in sorodnih socialnih vprašanjih, ki ga imamo v Sloveniji. Ta ulični oziroma cestni časopis je tako po načinu ponujanja kot tudi po vsebini drugačen od revij, ki so nam dostopne v trafikah.  

Širok nabor besedil in slik

Vsebine časopisa se vežejo na brezdomstvo, življenje na ulici in socialno izključenost, spregovori pa tudi o številnih drugih temah, kot so odvisnosti, nasilje, zaposlovanje, družinska in odnosna problematika, socialne službe, službe pomoči in podobno.

Časopis ponuja širok nabor najrazličnejših besedil in slikovnega gradiva, ki z različnih zornih kotov in prve roke osvetljujejo brezdomstvo pri nas. V posebni številki je mogoče najti tudi prozo ali poezijo. 

Prispevke spišejo večinoma brezdomni sami, ostali povabljeni avtorji pa so tisti pisci, ki se zanimajo za omenjeno problematiko ali se z njo strokovno srečujejo. 

Časopis izhaja enkrat mesečno, večinoma prvi dan v mesecu, naklada pa znaša približno 15000 izvidov. Prodaja se po ljubljanskih, mariborskih in primorskih ulicah, občasno pa tudi drugod po Sloveniji.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice