Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Čet, 9.12.2021 13:07
Danes bodo po središču mesta delili alkoteste in druge preventivne materiale za preprečitev vožnje pod vplivom alkohola.

Agencija za varnost prometa in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ljubljana bosta danes med 17. in 21. uro s promotorji prometne varnosti v središču Ljubljane ozaveščali o tveganjih, ki jih uživanje alkohola prinaša v promet.

Pešcem, kolesarjem in drugim udeležencem v cestnem prometu bodo razdeljevali alkoteste in druge preventivne materiale, ozaveščali pa bodo tudi s prenosnimi tablami s ključnimi sporočili. 

Na spletni strani Agencije za varnost prometa so zapisali, da bo terenska akcija potekala na območju Kongresnega trga, Prešernovega trga, Čopove in Wolfove ulice, Starega trga, Petkovškovega nabrežja, Mestnega trga, Stritarjeve ulice in Brega.

V decembru za volanom več opitih

V tem tednu poteka nacionalna preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola. V prazničnem decembru namreč po opozorilih strokovnjakov alkohol uživajo tudi tisti, ki ga sicer ne, tisti, ki ga že sicer (pre)več, pa so v tem obdobju pogosto bolj opiti. 

Novi transparenti

Organizaciji bosta tradicionalno dobro sodelovanje za večjo varnost na naših cestah, poleg današnje terenske akcije, v decembru še okrepili z novo akcijo transparentov s sedmimi ključnimi opozorili za varno udeležbo v prometu, ki bodo izobešeni na 14 lokacijah. 

Vir: Agencija za varnost prometa

Opozorila, razvidna iz slike, se nanašajo na alkohol v prometu, pozornost do pešcev in kolesarjev, prilagoditev hitrosti razmeram, neuporabo mobilnega telefona, spoštovanje varnostne razdalje in uporabo varnostnega pasu.

Starejše novice