Foto: Facebook profil Kinodvor
Ustvarjeno dne
Sre, 24.8.2022 20:00
Kmalu se približuje konec dogodkov in letnega kina na prostem, ki ga skupaj s partnerji pripravlja Mestni kino Kinodvor. Za Ljubljanainfo so nam povedali več o uspešnosti letošnje poletne sezone.

V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad je Kinodvor tudi letos pripravil izbor najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone, ki so bili od 14. julija do 6. avgusta na ogled na Grajskem dvorišču na Ljubljanskem gradu.

Z letošnjim obiskom so se približali rekordu

V Kinodvoru so z letošnjo poletno sezono zelo zadovoljni. Na dogodku Film pod zvezdami, ki ga vsako leto pripravljajo z Ljubljanskim gradom, so našteli prek 15.500 gledalcev in se tako zelo približali rekordnemu letu 2019, ko so jih našteli kar 16.700.

»Dobro udeležbo naših projekcij letnega kina smo pričakovali. Upali smo le, da nam pričakovanj ne pokvari slabo vreme. Veseli smo, da nam naši obiskovalci ostajajo zvesti. 

Tudi v prejšnjih dveh poletjih, ko smo projekcije na prostem izvajali ob upoštevanju ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa, so obiskovalci prišli v tako velikem številu, kot je to omogočalo dovoljeno število sedežev,« so za Ljubljanainfo povedali iz ljubljanskega Kinodvora.

V Filmu pod zvezdami uživajo tudi turisti

Že vrsto let njihova kina na prostem obiskujejo turisti. Letošnja turistična sezona v Ljubljani je zelo uspešna. Po podatkih turističnega informacijskega centra je stopnja bila zasedenosti razpoložljivih sob za prvih sedem dni letošnjega avgusta v povprečju 92,6 odstotna. 

Posledično tudi letos na filmskih dogodkih ni manjkalo turistov. 

»V ta namen imamo vse filme, ki niso v angleščini, podnaslovljene tudi v angleškem jeziku.«        

Poleg obiska vseh projektov letnega kina, ki ga pripravljajo kar na treh lokacijah, pa so zadovoljni tudi z obiskom počitniških projekcij, delavnic in rednega filmskega programa. To poletje so kot vedno obiskovalcem ponudili kakovostne in raznolike filme, kjer je v pestrem naboru vsak lahko našel nekaj zase.

Poletni kino še ni uvidel zaključka

Trenutno poteka še njihov zadnji poletni kino - Letni Kinodvor na Kongresnem trgu.

Filmske fanatike so in še bodo navdušile vrhunske filmske klasike, posvečene pomembnim filmskim obletnicam. Za vse obiskovalce in prebivalce prestolnice je zagotovljen prost vstop na projekcije filmskih stvaritev.

»Kljub rahlemu dežju so gledalci, sicer v manjšem številu, kot bi bilo to v primeru lepega vremena, uživali v otvoritvenem filmu Biti ali ne biti Ernesta Lubitscha.

Do četrtkovega zaključka ob 50-letnici filma Kabaret Boba Fosseja bo število gledalcev, kot je to običajno na prostem, odvisno predvsem od vremenskih razmer. Zato upamo, da se vreme izboljša, da si bo filmske klasike ogledalo čim več gledalcev, dodajo ob koncu.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice