Foto: Facebook BATT CREW
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Pet, 12.11.2021 12:28
MTB kolesarski poligon na Šumberku počasi dobiva končno podobo.

Na Šumberku nastaja nov MTB kolesarski poligon. Na spletni strani Občine Domžale so zapisali, da so za vzpostavitev novih zunanjih površin v letu 2021 s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport prejeli odločbo o sofinanciranju investicije »Kolesarski poligon na Šumberku«. 

Poligon za vadbo gorskega kolesarjenja

Tako so na občini še letošnjo jesen na območju Šumberka za kolesarje uredili poligon, kjer bo možna tudi organizirana vadba gorskih kolesarjev. 

Foto: Občina Domžale/Vido Repanšek
Foto: Facebook BATT CREW
Foto: Facebook BATT CREW
Foto: Facebook BATT CREW

Z ureditvijo takšne športno-rekreacijske površine se bodo kolesarji zadrževali na enem območju Šumberka, s tem bo zagotovljena večja prometna varnost predvsem pohodnikov na tem območju.

Poligon bo ponujal označene kolesarske poti, ki vam bodo pomagale pridobiti veščine, ki jih potrebujete za varno kolesarjenje po MTB progah. Znanje nadgrajujte počasi, saj le tako nadgrajujete spretnost vožnje. Prvi krog naj bo spoznavni, so zapisali. 

Projekt vreden več kot pol milijona evra

Z realizacijo projekta občina sledi razvojni prioriteti »Kakovostno bivalno okolje« Razvojnega programa Občine Domžale 2012-2025, v okviru katere zagotavlja pogoje za kulturno, rekreacijsko in športno ponudbo, dostopnost zelenih površin, kolesarske in peš povezave. 

Izvajalec gradbenih del je BATT CREW. Okvirna vrednost investicije, ki je v zaključni fazi, znaša slabih 54.000 evrov z davkom na dodano vrednost, nekaj manj kot 23.000 evrov bo sofinanciralo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Foto: Občina Domžale/Vido Repanšek

Starejše novice