Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Sre, 26.1.2022 07:00
Kovinski čepi, ki na Dalmatinovi ulici označujejo kolesarsko stezo, nekaterim meščanom povzročajo preglavice. Motijo tudi vas?

Uporaba javnega prostora v središču prestolnice bi morala biti varna za vse udeležence v prometu. To vključuje tudi kolesarje, ki jim vožnjo otežujejo kovinski čepi na ulicah. 

Tegobe kolesarjev je izpostavil tudi meščan, ki je na Mestno občino Ljubljana naslovil pobudo, v kateri je opozoril na nevarnost kovinskih čepov na Dalmatinovi ulici. 

Padlo že nekaj kolesarjev

V pobudi je zapisal: »Ste že pridobili strokovna mnenja neodvisnih sodnih prometnih izvedencev v zvezi z varnostno oziroma nevarnostjo izbočenih kovinskih čepov, ki ste jih nametali po pločnikih na Dalmatinovi? 

Zaradi teh čepov je padlo kar nekaj kolesarjev. Ali so bili kolesarji štorasti ali so čepi nevarni in je treba to nevarnost odpraviti?«

Odziv občine

Na pobudo meščana se je ljubljanska občina že odzvala. Kovinskih čepov očitno še ne namerava odstraniti. 

»V preteklem letu nismo izvajali nobenih ureditev na Dalmatinovi. V okviru nekaterih novih ureditev v mestu nameščamo kovinske talne elemente, ki višinsko ne odstopajo od utrjenih asfaltiranih, betonskih ali tlakovanih površin,« je meščanu sporočila ljubljanska občina.

Starejše novice