Vir: MOL.
Ustvarjeno dne
Sre, 27.1.2021 22:25
Mestna občina Ljubljana je pred dobrim tednom dni prevzela v posest območje nekdanje Tovarne Rog.

Nemudoma so pričeli s sanacijo območja, prevozom lastnine nekdanjih uporabnikov na prevzemno mesto na Povšetovi ulici ter rušitvijo nevarnih in dotrajanih objektov ob glavni tovarniški stavbi, ki je kulturni spomenik in bo v celoti obnovljena.
 

Stanje na območju Roga je tempirana ekološka bomba, odkritja kažejo na sume različnih kriminalnih dejavnosti, pojasnjujejo na MOL-u.

V prvem tednu sanacije so naleteli na naslednje stvari: 

Doslej je VOKA-Snaga odpeljala preko 42,9 ton smeti, ocenjujemo, da jih je v Rogu še najmanj trikrat toliko;

V Rogu je bilo doslej najdenih preko 300 koles, 61 koles in 30 okvirjev za kolesa je bilo že pripeljanih v Zbirni center na Povšetovo, pri čemer je veliko koles novejših. Policija je obveščena in preverja bazo ukradenih koles, doslej so se javili le lastniki štirih koles;

V Rogu je bila najdena večja količina novih, še zapakiranih gospodinjskih aparatov, o čemer je bila policija tudi že obveščena;

Najdena je bila večja količina rabljenih in novih narkomanskih igel in večja količina prepovedanih substanc, o čemer je bila obveščena policija.
 

Vir: MOL.
Vir: MOL.
Vir: MOL.
Vir: MOL.
Vir: MOL.

Večji del prostorov v Rogu je bil dobesedno zatrpan s smetmi, kar poleg nevarnih kemikalij v galvani, ki je ostanek nekdanje tovarne usnja, ter azbesta na strehah prizidkov predstavlja tempirano ekološko bombo v Ljubljani. Kot so sporočili bo MOL naredila vse, da se območje ekološko v najkrajšem možnem času sanira in da se v nekaj mesecih prične investicija v Center Rog.

Vir: MOL.
Vir: MOL.
Vir: MOL.

Starejše novice