Vir: Facebook, OŠ Nove Fužine.
Profile picture for user rebeka krasovec Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Pet, 8.1.2021 21:33
V Mestni občini Ljubljana so končali s celovito prenovo OŠ Nove Fužine, kjer ima prostore tudi enota vrtca Pedenjped Šlik šlak.

Stavbo so nadzidali in tako pridobili še eno nadstropje, uredili so  statično in požarno varnost objekta, s čimer so bistveno izboljšali bivalne pogoje za predšolske otroke, učence in zaposlene ter zagotovili optimalnejšo prostorsko razporeditev za izvajanje programa osnovne šole in vrtca v istem objektu, so zapisali na spletni strani Mestne občine Ljubljana. V okviru javno-zasebnega partnerstva Energetska obnova Ljubljane (EOL-3) so hkrati poskrbeli tudi za energetsko obnovo stavbe.

Vrednost projekta je znašala približno 5,2 milijona evrov, od tega je sofinanciranje projekta EOL-3 znašalo 1.480.550 evrov, Eko sklada pa 400.000 evrov.

Po novoletnih praznikih so se v prenovljene prostore vrtca že vrnili nekateri otroci, preostali otroci ter učenke in učenci pa se bodo v prenovljene prostore vrnili takoj, ko bodo šole in vrtci ponovno odprli svoja vrata.

Vir: MOL.
Vir: MOL.
Vir: MOL.

Energetska prenova stavb

Energetsko obnovo OŠ Nove Fužine so izvedli v okviru javno-zasebnega partnerstva s konzorcijem Petrol d.d. in Resalta d.o.o.. To je že tretja faza projekta energetske prenove objektov v Mestni občini Ljubljana, v kateri bodo v letošnjem letu končali s celovito energetsko obnovo 17 objektov in delno prenovo 10 objektov, večinoma osnovnih šol in vrtcev.

Starejše novice