FOTO: Branka Keser
Ustvarjeno dne
Pet, 13.5.2022 18:00
Danes, med 15. in 21. uro, je po dveh letih premoru na Vrtu Lili Novy in v PEN KLUB restavraciji spet salon penečih vin.

8. salon penečih vin so načrtovali že v začetku leta, vendar so ga zaradi epidemioloških razmer uresničili z nekaj mesečnim zamikom. Salon penečih vin ima tokrat nekoliko spremenjen in nadgrajen koncept. 

Sprememba se nanaša predvsem na novo lokacijo, ki nudi drugačne pogoje za predstavitev penečih vin in tudi na nove partnerje, ki bodo v kulinaričnem smislu, bogato nadgradili salon.

Poleg pokušine penečih vin je poskrbljeno tudi za kulinarično doživetje.

Za kulinarično zgodbo je poskrbel renomirani Cfef Mojmir Šiftar iz PEN KLUB Restavracije, ki je član skupine Kaval Group. 

Gurmani, pozor!

Šiftar si je kulinarično razvajanje zamislil dvonivojsko, na Vrtu Lili Novy je tako za obiskovalce pripravil izbrane zalogaje, ki so odlična spremljava penečim se vinom. Te danes predstavlja okoli 30 domačih in tujih pridelovalcev.

V PEN KLUB Restavraciji pa je pripravljena večerja iz več hodov, katere rdeča nit so najvišje ocenjena peneča vina letošnje ocenjevanja mreže Salon of Sparkling Wines.

Več fotografij iz salona penečih vin si lahko pogledate spodaj. 

Starejše novice