Foto: Bobo
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sre, 21.7.2021 06:37
V Ljubljani so na glavni avtobusni postaji prenovili prometni urad.

Kljub temu da se glavni ljubljanski avtobusni postaji v Ljubljani v prihodnjih letih obeta temeljita prenova, so v podjetju Avtobusna postaja Ljubljana, ki upravlja z avtobusno postajo v prestolnici, ocenili, da je prenova prometnega urada nujno potrebna.

»Prometni urad predstavlja ključen element kakovostnega opravljanja storitev avtobusne postaje,« je za Ljubljanainfo izpostavil vodja prometno-komercialne službe Avtobusne postaje Ljubljana Matija Jeras.

Vir: AP Ljubljana

Prenova je bila po njegovih besedah potrebna, saj bo koristila tako potnikom kot prometnikom. Prostore so namreč povečali za približno 20 odstotkov, uvedene novosti pa so, tako Jeras, tudi za opravljanje dela bolj spodbudne.

Vir: AP Ljubljana

Pomembna informacijska točka za potnike

»Prometni urad poleg osnovnih delovnih nalog v zadnjem obdobju zaradi uvedb novih produktov enotne vozovnice v sistemu IJPP in večjega števila mednarodnih linij postaja pomembnejša informacijska točka za mnogo potnikov,« je poudaril Jeras.

Dodal je, da je zaradi prenove prostor zdaj bolj uporaben in privlačen, potniki pa lahko do želenih informacij pridejo hitreje. Vpogled v dogajanje na postaji je zdaj lažji, zato zaposleni potnike o morebitnih zamudah ali točni poziciji posameznega avtobusa lažje obvestijo.

Usmerjanje potnikov in skrb za njihovo varnost

V prometnem uradu med drugim tudi odrejajo prihode in odhode avtobusov, skrbijo za nemoten pretok potnikov in voznikov avtobusov, usmerjajo potnike, skrbijo za njihovo varnost in skrbijo za spoštovanje prepovedi ustavljanja in parkiranja na peronih in površinah postaje.

Prometni urad vodi prometni dnevnik in knjigo poročil, iz katerih so razvidne podrobnosti opravljanja avtobusnih prevozov in vsa odstopanja od voznega reda ter opisuje vzroke odstopanj ter druge dogodke, vezane na storitve avtobusne postaje. 

Vir: AP Ljubljana

Kdaj se obeta celovita prenova postaje?

V podjetju Avtobusna postaja Ljubljana so seznanjeni z javno objavljenim arhitekturnim natečajem za novo glavno avtobusno postajo v prestolnici. 

»Naročnik natečaja so Slovenske železnice, tako drugih informacij žal ne moremo podati,« je za Ljubljanainfo še povedal Jeras.

Starejše novice