Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Pon, 20.6.2022 13:52
Prebivalci Trubarjeve ulice v Ljubljani so izpostavili, da se po odstranitvi košev za smeti na vogalu ulice pojavlja večje število vreč, polnih smeti.

Prebivalce Trubarjeve ulice v središču Ljubljane motijo vreče, polne smeti. V okviru pobud meščanov je eden izmed njih izpostavil:

»Maja 2022 se je odstranil koš za smeti na vogalu Trubarjeve Ceste 25a. To je tretji koš za smeti na naši ulici, ki so ga so odstranili.

To pomeni, da ni priročnih košev za mimoidoče (ki jih je veliko, saj se bližamo turistični sezoni v centru mesta), za zaposlene in stanovalce. Poleg tega se odlagajo na vogalu večje vreče, polne smeti, ki se po par dni ne umaknejo.«

Preverili smo, kakšno je stanje. Ugotovili smo, da so na omenjenem naslovu na tej ulici res odložene vreče, polne smeti.

Kaj pravijo na občini?

Na Mestni občini Ljubljana so v odgovoru na pobudo izpostavili, da je izvajalec koš s te lokacije umaknil prav zato, da se odpadki na tem vogalu ne bi nalagali. 

»Proučili bomo nastalo situacijo ter skladno z ugotovitvami ter v sodelovanju z drugimi organi Mestne občine Ljubljana po potrebi ukrepali. Navedeni umaknjeni koš oziroma katerikoli drugi koš ni predviden za odlaganje gospodinjskih in drugih večjih kosovnih odpadkov, kar je bila praksa do sedaj,« so še izpostavili.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice