Foto: Branka Keser
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Sre, 29.6.2022 20:00
Mestni podhodi in stavbe predstavljajo pravo slikarsko platno za ulične umetnike. Tako je videti ta izjemna umetnost v predelu Šiške v Ljubljani.

Ulice Ljubljane predstavljajo največjo galerijo, ko govorimo o ulični umetnosti. Ene izmed najboljših kreacij se skrivajo v mestnem predelu Šiška, kamor je tudi Festival ulične umetnosti Ljubljana 2022 popeljal svoje obiskovalce. 

Ljubljana je polna ulične umetnosti, kamor sodijo grafiti. Veliko jih najdemo predvsem v Šiški, kjer se nahajajo prave ulične mojstrovine. Voden ogled barvite strani Ljubljane je razkril njeno edinstvenost in prikazal zgodovino mesta skozi medij, imenovan ulična umetnost.

Mesto bo dobilo še več novih poslikav

Festival ulične umetnosti Ljubljana oziroma Street Art Festival 2022 povezuje ulično, akademsko in umetniško sceno. Začel se je v ponedeljek, 27. junija, trajal pa bo vse do konca te nedelje.

Festival poleg koncertov in razstav v prestolnico prinaša odprtja poslikav, mednarodno konferenco, delavnice in skupinsko poslikavo. Letos gosti več kot 60 udeležencev, ki bodo prikazali, kako kako se je ulična umetnost preoblikovala v performativne izrazne oblike, novomedijske in intermedijske formate.

V okviru festivala bo Ljubljana dobila več novih poslikav. Napovedana je tudi skupinska poslikava in avdio-vizualni performans na Hall of Fame na Metelkovi, s prepletom sprejev, valjčkov in video projekcij.

Foto:Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser

Starejše novice