Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 25.11.2022 20:00
38. Slovenski knjižni sejem tokrat prvič poteka na Gospodarskem razstavišču - preverili smo, kakšen je utrip letošnjega sejma v živo.

38. Slovenski knjižni sejem, ki se je pričel v ponedeljek, 21. novembra, je v polnem zamahu.

Med stojnice s knjigami smo se danes zapodili tudi pri Ljubljanainfo in preverili, kako je na vzdušje na knjižnem sejmu vplivala selitev iz Cankarjevega doma na Gospodarsko razstavišče.

Kot smo že poročali, je menjava lokacije presenetila marsikoga, a organizatorji so kot vzrok za selitev sejma med drugim navajali boljšo dostopnost, enake pogoje za vse razstavljavce in dejstvo, da se večina tovrstnih sejmov po svetu dogaja na razstaviščih.

Po pogovoru z nekaj razstavljalci smo sicer ugotovili, da so z novo lokacijo večinoma zadovoljni, prav tako z obiskom.

»Treba je nadoknaditi za prejšnji dve leti,« so dejali nekateri.

Sejem se jim zdi bolj zračen in bolj obvladljiv, ljudje ga lažje prehodijo in se ustavijo pri večini stojnic. Pritožbe je bilo slišati le na račun precejšnje podražitve stroškov stojnic.

Knjige, ki pritegujejo pozornost

Med izpostavljenimi naslovi različnih založb smo opazili tudi veliko prodajnih uspešnic in ostalih del, ki ta hip pritegujejo pozornost.

Tako si lahko na sejmu med drugim priskrbite zaželeno knjigo Življenje v sivi coni mladega zdravnika Davida Zupančiča, ki je danes na sejmu tudi nastopil in prejel nagrado za knjigo leta, knjigo priljubljenega duhovnika Martina Goloba Na spletni prižnici, Komo, zadnjo kriminalko Tadeja Goloba, zbirko kolumen in esejev priznane režiserke Ivane Djilas A si lahko že enkrat tiho, zadnji v slovenščino prevedeni roman Elene Ferrante Izgubljena hči, izbrane kolumne radijca Mihe Šaleharja in še marsikaj.

Življenje v sivi coni Davida Zupančiča je postala knjiga leta.

Sejem bo sicer potekal še to soboto in nedeljo, ujamete pa lahko še kar nekaj dogodkov, med drugim pogovor z dobitnikom nagrade kresnik Romanom Rozino, izbor najboljše poslovne knjige, pogovor ob romanu v stripu Nekropola kot poklon pisatelju Borisu Pahorju, pogovor ob 80-letnici Nobelovega nagrajenca Petra Handkeja ter zaključno prireditev.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice