Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sre, 22.9.2021 12:23
Ob vse večjem številu avtomobilov so prometni zamaški v prestolnici vse hujši, konca pa ni videti niti težavam s parkirišči.

Bralci so se na naše uredništvo obrnili s težavo s parkiranjem na območju Trnovega

»Prometnih znakov 'dovoljeno za stanovalce' nihče ne upošteva, parkira se vse povprek, v Trnovsko ulico niti zaviti ne moreš zaradi objestnega parkiranja, stanovalci pa se tudi po pol ure ali več trudimo, da najdemo parkirno mesto,« je zapisala bralka. 

Izpostavila je tudi, da se na prošnje in pozive stanovalcev, ki so jih po njenih besedah naslovili tudi na Mestno občino Ljubljana, ni odzval nihče.

Kaj odgovarjajo na občini?

Na ljubljanski mestni občini pravijo, da so s situacijo v Trnovem seznanjeni.

»Rešujemo jo tako prek pogovorov s stanovalci kot prek sodišča. Gre namreč za zemljišča, ki so predmet različnih tekočih sodnih postopkov. Do uveljavitve odločitve sodišča Mestna občina Ljubljana ne more izvajati novih ureditev,« so izpostavili v odgovoru za Ljubljanainfo.

»Samo s kaznovanjem želenega učinka ne bo«

Na občini izpostavljajo, da je v Trnovem gostota prebivalstva in število vozil glede na prostor zelo veliko, zato prostora za parkiranje enostavno ni dovolj. 

»Na Mestno redarstvo smo v zadnjem letu prijeli nekaj pritožb, vendar se je potrebno zavedati, da samo s kaznovanjem ne bomo dosegli želenega učinka,« izpostavljajo in dodajajo: 

»Tudi če bi izvajali vsakodnevne nadzore in izrekli veliko število ukrepov, bi problematika ostala enaka. Ukrepamo predvsem v primeru zaparkiranih dovozov in vozil.«

Na občini prejemajo prijave, ki se nanašajo na neprevoznost dovozov, zaparkiranih vozil, parkiranje na zelenicah in občasno tudi prijave glede zaparkiranosti celotne ulice.

»Prijave se pojavljajo od posameznikov, večina prebivalcev občuti prostorsko stisko, zato si ukrepanja mestnega redarstva ne želijo,« so na občini še poudarili v odzivu za Ljubljanainfo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice