Foto: Bobo
Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Pet, 26.11.2021 20:18
Petkovi protestniki so ob 19. uri zavzeli Trg republike, kjer so naredili nekaj protestnih krogov, nato pa izvedli prvo dražbo.

Ob 19. uri so se petkovi protestniki ponovno zbrali na Trgu republike, kjer so začeli z uradnim odštevanjem do parlamentarnih volitev od katerih nas loči še 21 tednov.

Na Trgu republike so ob upoštevanju zaščitnih ukrepov naredili nekaj protestnih krogov, nato pa izvedli prvo protestno dražbo.

Naslovili tudi Simonitija

Protestniki so med drugim komentirali odmeven dogodek, v katerega je bil ta teden vpleten minister Vasko Simoniti

Minister za kulturo je bil pred dnevi gost oddaje Odmevi, v kateri je govoril o financiranju ljubljanske Drame, prav tako pa je naslovil odstop ravnatelja Igorja Samobora. 

Po besedah protestnikov je odnos ministra politikantski, vzvišen in povsem nestrokoven. 

Zbirali sredstva za obnovo Drame

Na javni dražbi so prodajali sliko z naslovom »To ni grožnja s smrtjo«.

Slika, ki je po besedah protestnikov inspirirana z delom znanega sodobnega umetnika Banksy-ja na simbolični ravni ponazarja uničujoč odnos ministra do kulture in napoveduje njegov neizogiben odhod v »smetiščni koš« zgodovine po naslednjih volitvah.

Zbrana sredstva na dražbi bodo po besedah protestniškov šla za obnovo Drame.

Foto: Bobo

Začetek javnih tribun

Ob 20. uri so prek spleta in družabnih omrežij izvedli prvo v seriji javnih tribun Glas ljudstva. V iniciativi Glas ljudstva sodeluje 96 organizacij.
 
Protestniki so vse prebivalce pozvali k pridružitvi procesa in aktivnem sooblikovanju civilne predvolilne kampanje.

Protestniki nameravajo do konca leta organizirati več ljudskih tribun, ki bodo namenjene predstavitvi obstoječih zahtev in vsebinski razpravi o njih. Na podlagi tovrstnih pogovorov in posvetov bodo do konca leta 2021 skupaj oblikovali končne zahteve.

Javne tribune bodo potekale ob petkih ob 20. uri preko spleta. Prva tribuna je bila namenjena področju okolja in zelene infrastrukture

Foto: Bobo
Foto: Bobo
Foto: Bobo

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice