Vir: Facebook profil Ljubljanska kolesarska mreža
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sob, 14.5.2022 11:22
Ljubljanski kolesarji se bodo zagotovo razveselili te novice. Pred Gospodarskim razstaviščem so nova stojala za kolesa.

Nove kolesarske steze in stojala za kolesa v zadnjem času rastejo kot gobe po dežju, s tem pa Ljubljana postaja kolesarjem vse bolj prijazno mesto. 

Številne pozitivne spremembe lahko verjetno pripišemo tudi dogodku, na katerem bodo v središču pozornosti kolesarji. Junija bo v prestolnici namreč svetovno kolesarsko srečanje Velo-city, ki bo trajalo od 14. do 17. junija. Ta največji kongres s področja kolesarjenja bo potekal pod osrednjo temo »Kolesari – spremembo ustvari«.

Vir: Facebook profil Ljubljanska kolesarska mreža

Nova stojala na Gospodarskem razstavišču so pohvalili tudi v Ljubljanski kolesarski mreži. Na družbenem omrežju Facebook so zapisali:

»Letošnja letina novih kolesarskih površin in urbanega pohištva bo rekordna, to lahko trdimo že danes! Kolesarski pasovi in stojala rastejo kot gobe po dežju, nazadnje smo opazili nova stojala pri Gospodarskem razstavišču (kjer jih res primanjkuje).

Ker se bo ravno tam v juniju odvijala Velo-city conference, smo prepričani, da stojala ne bodo ostala neopažena. Pohvalno, Mestna občina Ljubljana👏 Ob tem pa apeliramo na Gospodarsko razstavišče - GR, da znotraj sejemskega območja uredi stalno in večjo kolesarnico za vse svoje dogodke.«

Starejše novice