Foto: Branka Keser
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Čet, 28.7.2022 11:01
V Ljubljani se je zvrstila še ena izmenjevalnica, ki pa ima povsem unikaten namen in postopek izmenjave. Tokrat je na kup zvabila ljudi, ki želijo svojim oblačilom poiskati nov dom in svoja stara oblačila zamenjati s svežimi kosi.

LivadaLAB predstavlja zelen kotiček sredi Ljubljane. »Je prostor veselja in sprostitve, poligon za igranje, učenje, ustvarjanje in eksperimentiranje. Za počet vse, včasih pa čisto nič,« jo opisujejo njeni organizatorji. 

Tukaj se lahko nadihate svežega zraka, ušesa spočijete od hrupa ali nudite prostor za divjanje tako kužkom kot otrokom. »Pa mazanje z Autanom, bežanje od komarjev, pletje in kopanje. Za večerni ogenj in zažgane neslane bučke na žaru,« še vse zajema.

Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser

Druženje, delavnice, dogodki

LivadaLAB je prostor za mlade in stare, pa tudi za vse živali. Včasih se dogaja med pustim ali deževnim vremenom, pozimi je prijazna in spokojna, vendar deluje celo leto in dogodki so brezplačni.  

Najpogosteje se jo uporablja za prostor za druženje, raznorazne delavnice in navdihovanje, včasih pa tam svoje mesto najdejo tudi skrbi, žalost in jeza. »Včasih je tako daleč, ampak tako blizu. Ampak vedno, ona je tam, za mene, za nas in za vse vas,« zagotovi ekipa.

Namen pilotnega projekta LivadaLAB je zasnovati mestno zeleno površino za kreativno preživljanje časa po meri MLADIH.

Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser

Staro za novo

Tokratna izmenjevalnica, ki je potekala včeraj, 27. julija, je organizirala izmenjavo čistih, opranih in lepo ohranjenih oblačil, obutev ali hišnih tekstilov, ki so jih prinesli s seboj udeleženci, za oblačila, obutev in druge nove stvari. 

Na prizorišču so bile na voljo tudi improvizirane preoblačilnice.

Foto: Branka Keser

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice