Foto: Ljubljanainfo
Profile picture for user ninavodeb Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Sob, 24.10.2020 08:43
Policisti se v teh dneh srečujejo z veliko grožnjami in grdimi besedami, ki jim jih namenjajo jezni ljudje, ter nerganjem nad ukrepi, ki jih ne dajejo neposredno oni in so namenjeni čimprejšnji umiritvi naraščanja števila okužb.

Srečajo pa se tudi s prijaznimi, nasmejanimi ljudmi, ki jih spodbujajo pri njihovem delu in jim vlivajo dobro voljo, ki jo v tem času še kako potrebujemo prav vsi. Takšnih je bilo v času, ki smo ga na terenu preživeli s policisti, veliko.

Foto: Ljubljanainfo

Pohvalno je dejstvo, da v uri in pol, ki smo ju preživeli skupaj, ko so preverjali, kako se udeleženci v prometu po deveti uri zvečer držijo predpisane omejitve gibanja, na Dunajski cesti ni bilo kršitev. Vsi kolesarji in vozniki vozil, ki so jih policisti preverili, so se vračali z dela ali kakšnega drugega neprestavljivega opravka.

Foto: Ljubljanainfo

Policisti se zavedajo, da marsikdo že pošteno pogreša brezskrbna druženja in nekdanje čase, ki so ne tako dolgo nazaj zavili v neko povsem novo in čudno smer. Vendar jih pogrešajo tudi oni.

»Tudi mi se s čim takim še nismo srečali. Iz brezskrbnega preživljanja prostega časa in rutine smo kar naenkrat stopili v težko obdobje številnih omejitev, ki jim na prvi pogled ni videti konca,« se sporočilu kranjskih policistov pridružujejo še ljubljanski.

Foto: Ljubljanainfo

"Omejitve, ki enkrat bodo končane, veljajo tudi za nas, policiste. Takoj, ko slečemo policijsko uniformo, za nas veljajo povsem enaka pravila, kot za vas. Nimamo imunitete na virus, niti na odloke. Tudi mi med 21. in 6. uro ne smemo iz stanovanj. Tudi mi ne smemo prehajati mej regij. Tudi mi moramo nositi masko. Tudi mi moramo paziti na distanco. Tudi mi imamo težko delo. Tudi mi imamo družine. Tudi mi imamo čustva. Tudi mi smo samo ljudje. Smo tudi med redkimi, ki nas pogodba o zaposlitvi zavezuje, da moramo na svoja ravnanja paziti tako doma kot tudi v službi. In še nekaj, mi smo izredno dober filter med zakonodajo in vami, ker vemo, da uniforma pomeni veliko odgovornost. Ne »pokvarite« ga s provokacijami," sporočajo policisti in nadaljujejo:

"Verjemite, med službo doživimo marsikaj slabega. ampak tudi veliko pozitivnega, in to pozitivno nas drži pokonci, da vsakič brezpogojno damo vse od sebe, da bi vam zagotovili varnost in izvajanje vaših pravic. K temu smo se zavezali in to bomo tudi udejanjali.

Če v prvem valu večina od nas ni poznala ljudi, ki so zboleli za virusom, je v drugem valu slika popolnoma drugačna. Prosimo vas, ta čas naj bo obdobje solidarnosti in ne objestnega ravnanja. Ostanite zdravi,« vam želi Policijska uprava Ljubljana.

Prazna Dunajska cesta. Foto: Ljubljanainfo

Starejše novice