Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 3.3.2022 15:55
Ukrajincem lahko pomagate na več lokacijah v Sloveniji, pomoč se zbira tudi v Ljubljani.

V mnogih krajih po Sloveniji so se odprli zbirni centri, ki služijo kot pomoč Ukrajincem. Danes so dodali še nekaj novih lokacij za zbiranje donacij, in sicer na Bledu, v Izoli in Bertokih.

Pomoč lahko sedaj pripeljete na kateregakoli od spodnjih naslovov.

Donacije v Ljubljani in okolici 

Donacije za Ukrajince lahko nesete v ljubljanski zbirni center, ki se nahaja v prostorih Perutnine Ptuj, na Letališki cesti 32a, od 8. do 20. ure. 

Zbirni center se prav tako nahaja v Preserju, na naslovu Kamnik pod Krimom 142, v prostorih podjetja Duol, od 7. do 18. ure. 

Donacije zbirajo tudi na Bledu, na parkirišču hotela Pension Union, na naslovu Ljubljanska cesta 11, od 9. ure do 13. ure. 

Ostale lokacije

Vsi, ki želite priskočiti na pomoč v Mariboru, lahko dobrine prinesete v prostore podjetja Marifarm, naslov Minarikova ulica 8, od 6. do 18. ure.

Na Ptuju, v prostorih Perutnine Ptuj, na Potrčevi cesti 10, so nedavno odprli zbirni center, ki je odprt od 8. do 15. ure. 

V Izoli se zbirni center nahaja na Gregorčičevi ulici 12, potrebščine pa zbirajo od 8. do 20. ure. 

V Bertokih zbiranje poteka ob Spomeniku 4.

Ne veste, kaj prinesti?

Potrebujejo predvsem osnovne potrebščine. 

Prinesete lahko medicinske pripomočke, oblačila, odeje, živila, ki se ne pokvarijo, gradbeni material, šotore, higienske pripomočke, celo neprebojne jopiče, svetilke ... 

Na vratih zbirnega centra je še QR koda, ki jo lahko odčitate z mobilno napravo in na tak način darujete finančna sredstva. 

Na današnjem tovornjaku, ki bo potrebščine prepeljal v Ukrajino, so se znašle tople odeje, vreče pasje in mačje hrane, plenice, potrebščine za otroke, hrana, ki se ne pokvari, vzglavniki, tudi kakšna ponev in nekaj medicinskih pripomočkov. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice