Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sob, 4.6.2022 14:00
Festival Brina je prvič zaživel leta 2019. Danes se vonj po ginu vrača v Križanke.

Od 12. do 23. ure se danes na drugi izvedbi festivala Brina predstavlja bogat nabor najboljših slovenskih destilarjev, zastopnikov vrhunskih tujih džinov, kuharskih mojstrov ter specialistov za miksologijo.

Gre za odmeven projekt ustvarjalcev priljubljenih kulinaričnih druženj, kot sta Odprta kuhna in Pivo & Burger Fest, kot partner pa se festivalu tudi letos pridružuje Turizem Ljubljana z znamko Gourmet Ljubljana.

»Najboljša stvar danes tu je izkušnja. Pri vseh naših dogodkih, torej Odprti kuhni, festivalu Pivo & burger Fest in Brini, gre za doživetje. Danes je bistvo gin. Želimo, da ljudje spoznajo, kaj Slovenija lahko ponudi. V dobrem ambientu in dobri družbi,« je za Ljubljanainfo povedal Lior Kochavy, soustanovitelj Brine.

Domača in tuja imena

Izbor izbornih domačih destilarjev – AP gin, Bratinov gin, Berryshka, Brin gin, Broken Bones, Destilarna Karakter, Gin Monologue, Limbay gin, Parson gin in Petriot – bo dopolnila paleta tujih ginov – Monkey gin, Dingle Original, Whitley Neill & Heymans, pa Sharish in 14 Botanik, ki ju zastopa GinSpot, ter Bombay Sapphire, Sax in Sir Edmond, ki jih zastopa Merit, so izpostavili na spletni strani Odprte kuhne.

»Grižljaje citrusov in drugih sočnih sadežev, ki bodo zaljšali festivalske kozarce, bomo nadgrajevali z odlično kulinarično ponudbo zavzetih ekip iz restavracije TaBar in bistroja Veganika, paleto okusov pa si bomo lahko osnažili tudi z osvežujočimi brezalkoholnimi pijačami. Partner Brine je tudi tokrat Turizem Ljubljana z znamko Gourmet Ljubljana,« so še zapisali pred dogodkom.

Kakšna so 'pravila' festivala?

Ob vhodu v predverje Križank si boste zagotovili festivalsko plačilno kartico. Uporabnina zanjo bo znašala dva evra, nanjo boste lahko dobroimetje naložili pri dveh polnilnih postajah, morebitna neporabljena sredstva pa boste na istih lokacijah ob odhodu dobili nazaj.

Skupaj s kartico boste prejeli tudi festivalski kozarec, ki ga boste lahko splaknili pri pralnih postajah, po želji pa tudi zamenjali.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice