Foto: Nik Rovan
Ustvarjeno dne
Sob, 28.11.2020 06:00
S prižigom luč se v prestolnici začenja romantični december v Ljubljani, ki pa bo letos zagotovo drugačen, kot smo ga vajeni iz prejšnjih let.

V mestu je tako zasijalo več kot 50 kilometrov prazničnih luči. Prešernov trg že tradicionalno krasi božična smreka, ki je letos visoka 18 metrov, težka štiri tone in je stara 35 let. Smreko razsvetljuje kar deset kilometrov prazničnih luči.

Za praznično okrasitev je bilo vsako leto namenjenih 220.000 evrov proračunskih sredstev. Okrasitev bo v enakem obsegu kot lani, letošnji znesek bo nižji.

V atriju Mestne hiše stoji čudovito okrašena smreka, ki letos nosi prav posebna sporočila otrok iz Vrtca Galjevica.

Otroci so tople misli zapisali in narisali na lampijone, da nas bodo v teh posebnih časih spominjala, da živimo v mestu prijaznih ljudi.

Pa jo imamo, okrašeno 🎄 v Mestni hiši v najlepšem mestu na svetu❣️@Mestna občina Ljubljana. Vrednote, ki jih živimo v...

Objavil/a Vrtec Galjevica, Ljubljana dne Petek, 27. november 2020

Avtor letošnje novoletne okrasitve Ljubljane je Urban Modic. Praznični sejem je za zdaj predviden, a le, če bodo dovoljevale razmere in ukrepi za zajezitev epidemije covida-19. Če bodo sejem lahko izpeljali, bodo ponudnikom omogočili 75-odstotni popust pri najemu prazničnih hišk, so pojasnili v Turizmu Ljubljana. Ne bo pa letos v Ljubljani koncertov na prostem in Miklavževega sprevoda ter sejma.

Utrinki praznične Ljubljane✨💫💫🎄

Objavil/a Ljubljanainfo dne Petek, 27. november 2020

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice