Foto: Branka Keser
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Sre, 18.5.2022 20:12
V okviru Majskih iger, največjega študentskega projekt v Sloveniji, ki združuje kulturo, šport in zabavo, danes na Rožniku organizirajo koncerte.

Majske igre, tritedenski študentski projekt športa, kulture in zabave, že od leta 1983 naprej vsako leto organizira preko 30 športnih disciplin, šest kulturnih dogodkov in štiri velike zabavne prireditve. 

Sprva so si organizatorji, Študentski svet stanovalcev Študentskega doma v Ljubljani, zamislili Majske igre kot enodnevni projekt na bivši Dan mladosti, z leti pa so zrasle v največjo študentsko športno, kulturno in zabavno prireditev v Sloveniji. 

V povprečju jih vsako leto obišče 30.000 ljudi.

Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser

Pohod na Rožnik

Danes je na sporedu Pohod na Rožnik, ki se je pričel ob 18.00, sledijo pa mu koncerti zelo znanih in manj znanih bendov: najprej bosta svoje pesmi odigrali zmegovalni skupini Predmajskega špila 2022, nato pa se bodo en za drugim zvrstili Niet, Jet Black Diamonds, Happy Ol’McWeasel in MRFY.

Jutri, 19. maja, ob 8. uri zjutraj organizirajo čistilno akcijo Očistimo Rožnik, kjer bodo poskrbeli, da se bo narava vrnila v stanje, kakršna je bila pred večernimi koncerti. Sodelujoče bodo nagradili z zajtrkom, majico Majskih iger in bonom za kosilo brez doplačila v Rožni kuh'ni!

Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser

Starejše novice