Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Tor, 11.1.2022 11:29
Na Pogačarjevem trgu je od danes naprej odprto drsališče.

O ljubljanskem Pogačarjevem trgu se je ob koncu leta precej govorilo predvsem zaradi vrste preobratov, povezanih z odpiranjem in zapiranjem sejemskih hišic.

Prav na tem trgu so namreč po tem, ko je vlada zaradi slabe epidemiološke slike prepovedala obratovanje sejemskih hišic, ki ponujajo hrano in pijačo, te hišice ponovno odprli z argumentom, da gre za tržniško in ne sejemsko dejavnost. 

Odprte niso bile dolgo, kmalu so gostince obiskali inšpektorji in gostinci so hišice morali spet zapreti. Tako je praznični december spet minil brez druženja ob stojnicah božično-novoletnega sejma s kuhanim vinom v roki.

A zabava se je vrnila na Pogačarjev trg! Od danes tam namreč lahko drsate!

Do kdaj boste lahko uživali v zimskih radostih?

Na Pogačarjevem trgu boste lahko drsali od danes, 11. januarja, pa vse do 8. marca, vsak dan od 11. do 21. ure.

Uporaba drsališča bo brezplačna, možna bo izposoja drsalk za tri evre in pripomočka za drsanje »pingvin«, prav tako za tri evre.

Na drsališče pod temi pogoji

Seveda je tudi na tem drsališču treba upoštevati ukrepe, povezane z zajezevanjem koronavirusa. Vstop na drsališče bo tako mogoč zgolj ob izpolnjevanju PCT pogoja, ki ga bodo preverjali na vhodu.

Na območju, namenjenem preobuvanju, je obvezna uporaba zaščitne maske, na drsališču pa uporaba zimskih rokavic. Otroke, mlajše od šest let, mora spremljati odrasla oseba.

Na drsališču bodo upoštevali aktualne ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa, so sporočili iz Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice.

Starejše novice