Foto: Branka Keser
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sre, 20.4.2022 13:18
V bližini ljubljanskega živalskega vrta poteka sečnja dreves, zato bodite na tem območju previdni.

V gozdu ob kolesarski stezi nasproti Živalskega vrta Ljubljana ter ob vzdrževanem vhodu, ob trim stezi, od danes, 20. aprila, do predvidoma petka, 22. aprila, poteka sečnja dreves, so sporočili iz Zavoda za gozdove Slovenije.

Za posek je označenih 40 dreves, skupaj približno 64 kubičnih metrov lesa. Večinoma gre za pomladitveni posek, torej posek za obnovo gozda, delno pa za sanitarni posek (posek poškodovanega in oslabelega drevja). Največ je smrek in rdečih borov.

Posek je kot ukrep načrtovan v gozdnogospodarskem načrtu gozdnogospodarske enote Ljubljana za obdobje 2015 – 2024.

Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser

Čim manjši vpliv na gozd

Po navodilih Zavoda za gozdove Slovenije, Območne enota Ljubljana, bosta morala biti sečnja in spravilo lesa opravljena tako, da bo gozd poškodovan v čim manjši meri.

Še posebej je treba paziti na gozdna tla, mladje in preostalo drevje v gozdu. Po poseku bo treba urediti sečišče ter v prvotno stanje spraviti gozdne poti in prometnice, so zapisali.

Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser

V času del se območju raje izognite

»Obiskovalcem gozda svetujemo, naj se v času sečnje in spravila zaradi lastne varnosti izogibajo delovnemu območju in upoštevajo opozorila ter navodila izvajalcev del ter Zavoda za gozdove Slovenije,« so poudarili z Zavodu za gozdove Slovenije.

»Če se bodo kljub temu podali na to območje, naj ne nosijo slušalk, ki bi preprečile zaznavo dogajanja na delovišču. Lastnikom psov svetujemo, naj imajo pse na vrvici.«

Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice