Ustvarjeno dne
Pet, 28.10.2022 11:51
Odprta kuhna še zadnjič letos razvaja naše brbnočice na tradicionalnem petkovem druženju ob kozarčku in dobri hrani.

Poročali smo, da se boste lahko danes, 28. oktobra 2022, še zadnjič v letošnji sezoni družili na gurmanski kulinarični tržnici na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, ki se lahko pohvali z izvedbo že desete sezone.

V Ljubljani je vsak petek, z izjemo tistih nekaj, ki jim vreme ni bilo naklonjeno, in vreme ni bilo naklonjeno točno sedmim petkom, Pogačarjev trg zapolnilo 45 stojnic Odprte kuhne.

Največ so na posamezni petek našteli celo petdeset.

Danes je Odprta kuhna za meščane in meščanke prestolnice še zadnjič letos postavila svoje ulične kuhinje, kamor se lahko napotite po pester izbor jedi. 

Že veste, kaj boste danes jedli?

Že v dopoldanskih urah je iz nekaterih stojnic dišalo po domačih jedeh, spet iz drugih pa po nekoliko bolj eksotičnih okusih, kot je na primer egipičanska kuhinja.

Najdaljša vrsta pa se je ponovno vila pred priljubljeno stojnico azijskega okusa: pad thai kuho, Roza Slon

Kljub temu da se boste vsi ljubitelji kulinarične kuhe primorani posloviti od Odprte kuhne, pa slovo od te ne bo za dolgo. 

Novembra bodo organizatorji v sklopu festivala Gourment Ljubljana pripravili še posebno, dodatno izvedbo Odprte kuhne, na kateri bodo pobudo prevzele ženske. 

V zimskem času do odkrivanja novih okusov

Po izpeljanem festivalu Gourment Ljubljana bo Odprta kuhna svojo dodobra poznano kuhinjo, oziroma 45 teh, pospravila vse do spomladi drugo leto.

A zima bo za organizatorje vseeno vse prej kot določasna in pusta na področju novih okusov. Ravno pozimi organizatorji gurmanske hrane in pijače začenjajo pisati nove zgodbe.

»Zato se že zelo veselim zime, ko veliko hodimo naokrog, poskušamo novosti in iščemo nove ponudnike,« je ob zaključku sezone dejal soustanovitelj Odprte kuhne Lior Kochavy.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice