Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Tor, 11.1.2022 06:35
Meščane moti, da na nekaterih delih prenovljena Tržaška cesta ni ravna, ampak nekoliko zamaknjena. Zakaj je tako?

Ob celoviti prenovi Tržaške ceste, ki je bila končana poleti, je mnoge zmotilo, da je ljubljanska mestna občina kar nekaj časa potrebovala za ureditev zelenih otočkov ob in na sredini ceste. 

Številni so se pritoževali tudi, zakaj še niso prenovili del med avtocestnim priključkom in bencinsko črpalko na naslovu Tržaška cesta 131a. Kdaj se bodo lotili rekonstrukcije tega predela, še ni znano.

Meščane pa moti tudi to, kako so preuredili križišče Tržaške ceste in Šestove ulice.

V čem je problem?

Eden od meščanov je v okviru pobud izpostavil, »da je treb, če se pelješ po Tržaški naravnost proti centru po notranjem pasu, sredi(!) križišča zaviti v S, da se izogneš štangi«. 

Ob tem je zapisal, da je to »pod kritiko« in dodal:

»Gotovo boste odgovorili, da je križišče skladno z vsemi normativi in izvedeno v skladu z načrti, vendar me to ne zanima. Krak ceste zahodno od križišča bi lahko brez težav zgradili tako, da bi šel vozni pas skozi križišče naravnost. Ravne ceste naj bodo res ravne.«

Kaj pravijo na občini?

Na občini zamik ceste na tem križišču pripisujejo pridobivanju prostora za ureditev kolesarske steze in pločnika.

»Cesta je bila že pred prenovo v tem križišču nekoliko zamaknjena, sedaj pa je prišlo do zamika za približno 65 centimetrov, zaradi česar so tudi zarisane vodilne črte na vozišču,« so z Mestne občine Ljubljana zapisali v odgovoru.

Starejše novice