Foto: Bobo
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 5.12.2022 15:55
Pogosto se zgodi, da na avtobus zaradi gneče potniki sploh ne morejo vstopiti, pa lahko LPP sploh še poveča število vozil?

Če se v službo ali šolo prevažate z avtobusi Ljubljanskega mestnega prometa in to po najbolj obremenjenih mestnih vpadnicah, vam je gotovo znana situacija, ko je avtobus tako poln, da voznik na posameznih postajališčih niti ne odpre več vrat, kajti le en potnik več bi pomenil nevarnost za zmožnost dihanja gužvajoče se množice.

To se denimo pogosto dogaja na avtobusih številka 1, ki ob jutranjih urah peljejo po Celovški proti centru mesta, po poročanju meščanov pa je izredno obremenjena tudi linija 18.

Eden od njih je občini v pobudi predlagal večje število avtobusov na progah 18 in 18L, saj je zaradi velikega števila fakultet v okolici Živalskega vrta med delavnikom izredno povečano število študentov na avtobusih.

»Pogosto se zgodi, da na avtobus zaradi gneče potniki sploh ne morejo vstopiti,« pravi meščan.

Na njegovo pobudo so se odzvali zaposleni na Ljubljanskem potniškem prometu, ki sporočajo, da so vozni redi izdelani na podlagi že opravljenih analiz prevozov, kar pomeni, da se prilagajajo večjemu povpraševanju po vožnjah oziroma večjemu številu potnikov.

»Na linijah se izvajajo analize števila vstopov in kolikor je to izvedljivo, skušamo vozne rede prilagoditi našim uporabnikom. Zasedenost vozil na avtobusnih linijah se spremlja in se bo spremljala tudi v prihodnje, saj se na linije razvršča vozila, ki imajo števce za štetje potnikov,« še pojasnjujejo.

Kar se tiče zmožnosti, da bi v obtok spustili več vozil, pa pravijo: »Trenutno imamo v prometu vsa razpoložljiva vozila in dodajanje vozil na posamezno linijo ni mogoče

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice