Vir: Twitter profil @mihahocevar1
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Čet, 7.7.2022 14:00
Nekatere je ob nedavni prenovi tega dela prestolnice zmotilo, da zdaj tam ni več starih velikih dreves. Za katero lokacijo gre?

Na družbenem omrežju Twitter se je vnela vroča debata o poseku dreves ob prenovi Trga mladinskih delovnih brigad v Ljubljani. 

»Ljubljana je zelena prestolnica Evrope, občinski možje posvečajo izjemno skrb drevesom jadajadajada. Trg MDB,« je zapisal eden od uporabnikov in zraven priložil fotografiji omenjenga trga pred in po prenovi. 

Spet drugi je stanje komentiral z naslednjimi besedami: »Eno najlepših tradicionalnih  gostilniških vrtov se spreminja v faking park plac za faking koga že?«

Mestna občina Ljubljana je trg uredila konec lanskega leta. 

Uredili so parkovne tlakovane in zelene površine, zasadili nova drevesa in namestili urbano opremo ter obnovili vodovod, plinovod in javno razsvetljavo.

»Zaključili smo prenovo Trga mladinskih delovnih brigad. Trg je izjemno lep, zasadili smo tudi deset novih dreves. Prišlo pa je do nekaj težav,« je takrat povedal ljubljanski župan Zoran Janković. Težave so povzročili vozniki, ki so uničili nove površine. 

Območje, namenjeno le pešcem in kolesarjem

Zaradi nevestnih voznikov, ki so uničili nove površine, bo območje odslej namenjeno le pešcem in kolesarjem. Motorna vozila so poškodovala površine. 

Sprva je ljubljanska občina načrtovala, da bo nova prometna ureditev na trgu sledila načelom skupnega prometnega prostora, vendar so se zaradi neprimerne rabe s strani voznikov motornih vozil odločili, da bodo trg spremenili v območje za pešce.

Za dodatna pojasnila glede dreves na Trgu mladinskih delovnih brigad smo se obrnili na Mestno občino Ljubljana. Odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo.

Starejše novice