Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Pet, 14.5.2021 10:07
Zaživela je interaktivna zelena tura po Ljubljani. Uporabnike vodi po osmih točkah središča mesta, ki so povezane z okoljsko problematiko.

Focus je združil moči z mladimi, ki delujejo v sklopu projekta Moja revolucija 3.0. in ob strokovni pomoči Gregorja Bulca iz Urbane Vrane ustvaril interaktivno ekskurzijo po centru Ljubljane z okoljsko tematiko.

Turo so lansko poletje izpeljali tudi v živo. Z njo želijo obiskovalcem, v času, ko so zbiranja večjih skupin ljudi in skupinska turistična vodenja postala težko uresničljiva želja, Ljubljano približati na malce drugačen način.

Potek ture

Tura je sestavljena iz 8 točk, kjer se posameznik sreča z mnogimi okoljskimi vidiki in problematikami življenja v Ljubljani tako z družboslovnega kot tudi z naravoslovnega vidika.

Program se začne pred vrati Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, konča pa na območju skupnostnih vrtov Onkraj gradbišča.

Namenjena je vsakemu, ki ga zanima, kaj ima Ljubljana in širši slovenski prostor opraviti s podnebnimi spremembami, družbenimi gibanji in drugimi zanimivimi okoljskimi in okoljevarstvenimi pojavi.

Tura je nastala z mislijo na živo občinstvo. Pandemiji se je mlada ekipa prilagodila in turo digitalizirala tako, da so jo vnesli v aplikacijo Echoes. 

Upajo, da z njo uspejo prikazati vpliv lokalnega in globalnega okolja na življenje v Ljubljani. 

Kako deluje aplikacija?

Aplikacijo Echoes lahko vsak posameznik brezplačno prenese na svoj pametni telefon in v njej najde tudi brezplačni dostop do ture.

Aplikacija deluje na principu sledenja geolokaciji telefona. Ko se oseba znajde na določeni točki v mestu, aplikacija začne predvajati vsebino Zelene ture po Ljubljani.

Na turo se lahko odpravi vsak kadarkoli, dostopna pa je v slovenskem in angleškem jeziku.

Starejše novice