Ustvarjeno dne
Tor, 30.5.2023 07:00
V zadnjih letih se popularnost brunchev strmo dviguje. Za vas smo pripravili izbor sedmih lokalov, kjer strežejo odlične brunche.

Medtem ko so lokali z zajtrki in kosili v Ljubljani že dlje časa uveljavljeni, se je v zadnjih letih pojavil nov trend, ki združuje najboljše iz obeh svetov - brunch.

Brunchi, znani po svoji sproščeni in družabni naravi, postajajo vse bolj priljubljena izbira med prebivalci Ljubljane in tudi med obiskovalci mesta. 

Lokacije restavracij iz tega seznama.

Le Petit Cafe

Dobro poznan in uveljavljen lokal na Trgu francoske revolucije je najbolj znan prav po svojih okusnih in estetsko dovršenih brunchih. Med tednom jih strežejo do poldneva, ob sobotah in nedeljah pa do 13. ure.

Gostilna Vida

Od etablirane lokacije se selimo k relativnemu »novincu« na sceni. Gostilna Vida na Gornjem trgu 15 streže svojo zanimivo ponudbo brunchov zgolj ob vikendih, in sicer med 9. in 12. uro, zato bodite pozorni, ko boste načrtovali obisk.

Dvor Tacen

Z naslednjim predlog se selimo izven središča Ljubljane, in sicer na območje Šmartnega, natančneje na Pot sodarjev 2. Tam se nahaja zanimivi Dvorec Tacen, ki poleg prijetne lokacije in prenočišča ponuja še enega boljših brunchev pri nas. 

Kavarna Union

Brunch v Kavarni Union v sklopu istoimenskega hotela je gotovo najelegantnejši na tem seznamu. Postrežen je v pristnem hotelskem stilu in tako ponuja unikatno izkušnjo. 

Kavarna Rog

Kavarna Rog je na Petkovškovem nabrežju 67, zraven bivše kultne tovarne Rog. Ponašajo se s prijetnim ambientom, tako v notranjosti kot na terasi kavarne. Brunche strežejo vsak dan v tednu - od ponedeljka do petka do 12., ob sobotah in nedeljah pa uro dlje. 

Ek Bistro 

Kavarno Rog smo že omenili, edino pravilno je, da omenimo še njihove »sosede«, to je Ek Bistro. Nahaja se nekaj sto korakov od Kavarne Rog v smeri centra mesta, na Petkovškovem nabrežju 65. Bistro je bil spomladi 2022 prenovljen in se zagotovo poteguje za naziv najboljšega brunch lokala v mestu.

Odprti so vsak dan, in sicer med 8. in 14. uro. 

Hotel in bistro Čad

Izbor zaključujemo s še enim »novincem«. Gostilna Čad se je aprila 2022 razširila in iz starega skednja ustvarili butičen hotel pod Rožnikom, na tem seznamu pa so se seveda znašli zaradi privlačne izbire brunchev. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Rok za (nepreverjen)

Rokih zdravo v centru Ljubljane

Starejše novice