Foto: Slovenske železnice
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sre, 28.9.2022 15:54
Ljubljanski župan Zoran Janković je razkril, da so na občini opustili idejo o tem, da bi Vilharjevo cesto pri Situli speljali na nadvoz.

V začetku aprila letos so javnosti prvič predstavili vizualno podobo novega potniškega centra Ljubljana. 

Nova avtobusna postaja s parkirno hišo, nadgradnja železniške postaje, tirne infrastrukture in peronov ter komercialni del, ki obsega trgovsko in zabaviščno središče, poslovno stavbo in hotel – vse to se načrtuje pri prenovi ljubljanske glavne avtobusne in železniške postaje. 

Ocenjena vrednost projekta nadgradnje železniške postaje in železniške infrastrukture znaša 111 milijonov evrov.

Prva dela naj bi se začela že v nekaj tednih, vsa gradbena dovoljenja pa bodo pridobljena do konca leta 2022. Projekt kot celota bo predvidoma zaključen v letu 2025, so izpostavili aprila. 

Kako speljati promet okoli novega potniškega centra?

Ljubljanski župan Zoran Janković je v zadnjih mesecih večkrat poudaril, da je eden od ključnih poudarkov pri gradnji novega potniškega centra to, kako avtobuse iz središča mesta čim hitreje spraviti do obvoznice. 

Ena od idej je bila tudi nadvoz, in sicer pri križišču s Šmartinsko cesto in Topniško ulico.

Časnik Dnevnik je novembra lani poročal, da na ljubljanski občini premišljujejo o tem, da bi v okviru širitve šmartinskega podvoza popolnoma preuredili tudi bližnje križišče, tako da bi Vilharjevo cesto pri Situli speljali na nadvoz in jo neposredno povezali s Šmartinsko cesto. 

Janković je na to temo včeraj povedal: »Ideja o nadvozu ni več v igri.«

Starejše novice